COPĂNELE GLAZURATE CU MIERE ȘI SOS DE SOIA LA CUPTOR

Vă aduc astăzi o rețetă ușoară, rapidă, dietetică și foarte savuroasă. Sună incredibil, nu-i așa? Ei bine, este cât se poate de adevărat, așa că vă invit să o parcurgeți pe îndelete, apoi să o puneți în aplicare și să o savurați alături de cei dragi.

Servings

3-4 porții

Prep time

60 min

Cooking time

45 min

INGREDIENTE

  • 500 g copănele de pui;

  • 4 linguri sos de soia;

  • 2 linguri de miere/sirop de agave;

  • 4 căței de usturoi;

  • 1 lingură de ulei de măsline;

  • 2 linguri sos worchestshire;

  • 2 linguri de oțet baslsamic;

  • 1/2 de linguriță de ghimbir măcinat;

  • ceapă verde pentru decor, opțional;

  • sare și piper.

INDICAȚII

  • Am pus copănelele într-o tavă termorezistentă și le-am condimentat cu sare și piper.
  • Într-un bol am pus toate condimentele pentru marinadă: sosul de soia, sosul worchestshire, oțetul balsamic, mierea, usturoiul feliat, ghimbirul și uleiul de măsline. Am amestecat până s-a omogenizat, apoi am turnat amestecul peste copănele.
  • Am dat copănelele la cuptor, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, până ce sosul s-a îngroșat, iar furculița intra ușor în carne. În funcție de cuptor, timpul se poate prelungi cu 5-10 minute.
  • Am tocat ceapă verde și am presărat deasupra copănelelor și am servit alături de orez sălbatic, însă puteți alege orice garnitură doriți, chiar și o simplă salată verde, dacă doriți o masă dietetică.

Poftă bună!

Lasă un răspuns