Pornind de la rețeta pe care am găsit-o aici și adaptând-o pe ici, pe colo, am ajuns să vă prezint o minunată rețetă de chec cu nutella. Checul este pufos și fraged, nu este înecăcios și va fi, cu siguranță, apreciat de întreaga familie!
Servings
10 porții
Prep time
10 min
Cooking time
50 min
INGREDIENTE
200 g unt topit;
200 g zahăr;
200 g făină;
1/2 de plic de praf de copt;
4 ouă;
1 lingură de extract de vanilie/ 1 plic de zahăr vanilat;
100 g nutella;
40 g alune mărunțite/nuci;
un praf de sare.
INDICAȚII
- Am frecat untul la temperatura camerei cu zahărul și extractul de vanilie, apoi am adăugat ouăle și am omogenizat compoziția.
- Am adăugat făina cernută cu praful de copt și am încorporat lejer, cu ajutorul unei spatule. Am dat deoparte cam 1/3 din compoziție, restul am turnat-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Am amestecat compoziția dată deoparte cu nutella.
- Am răsturnat compoziția cu nutella în tavă și am amestecat cu ajutorul spatulei, obținând aspectul din fotografie. Dacă amestecați mai puțin, compoziția de nutella va fi deasupra, dacă amestecați mai mult, se va împrăștia spre mijlocul/fundul checului. Oricum, va arăta bine.
- Am presărat deasupra alune mărunțite și dat checul la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. (până trece testul scobitorii)
- Am scos checul din tavă și l-am lăsat să se răcească pe un grătar de bucătărie. După ce se răcește se poate felia și servi. Teoretic, rezistă cu brio 3-4 zile învelit în hârtie de copt, însă este atât de bun, încât nu are șanse să rămână nemâncat 3-4 zile. Este ușor de luat la pachet și reprezintă o gustare bună atât lângă un pahar cu lapte, cât și lângă o ceașcă de cafea.
- Opțional, îl puteți pudra cu zahăr sau îl puteți glazura cu nutella, noi îl preferăm simplu, nu are nevoie de artificii, însă e doar o chestiune de gust.
Poftă bună!