Chiar dacă vremea de afară nu ne prea duce cu gândul la vară, ci mai degrabă la toamnă, tarabele din piețe încep încet-încet să se umple de legume proaspete și savuroase. Așa că vă prezint o rețetă de păstăi de fasole cu suc de roșii și usturoi, ce poate servi drept fel prinicipal vegetarian sau drept garnitură pentru carne.
Servings
4 porții
Prep time
10 minute
Cooking time
20 minute
Calories
60 kcal/100 g
INGREDIENTE
500 g fasole păstăi;
4 fire de ceapă verde/ 1 ceapă uscată;
2 fire de usturoi verde;
1 morcov;
2 căței de usturoi;
2 linguri de ajvar/pastă de ardei;
150 ml roșii pasate;
1/2 de linguriță de cimbru;
1/2 de legătură de mărar;
1/2 de legătură de pătrunjel;
1 lingură de ulei;
sare și piper.
INDICAȚII
- Am tăiat ceapa și usturoiul verde, apoi le-am pus la călit într-o lingură de ulei.
- Am lăsat ceapa și usturoiul să se înmoaie puțin, apoi am adăugat morcovul mărunțit.
- Am călit și morcovul împreună cu ceapa și usturoiul pentru 2-3 minute, apoi am adăugat păstăile și aproximativ 150 ml de apă.
- Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. După scurgerea timpului de gătire, am adăugat 2 linguri de ajvar (îl puteți înlocui cu pastă de ardei sau îl puteți omite, dacă nu aveți sau nu vă place), roșiile pasate, cimbrul, sarea și piperul, apoi am lăsat încă vreo 5 minute, să fiarbă împreună.
- Cu un minut înainte de a stinge focul am adăugat usturoiul pisat și verdeața.
Este o mâncare foarte rapidă, cu aromă de vară! Este minunată și ca mâncare de post, cu pâine proaspătă, dar și alături de o lingură de iaurt grecesc sau pe post de garnitură pentru carne!
Aici găsiți o rețetă de păstăi cu carne de porc.
Poftă bună!
[…] site găsiți două rețete de fasole păstăi: de post și cu carne de porc, gătite în varianta tradițională, pe plită. Dar de când am multicookerul […]