FICĂȚEI CREMOȘI CU LEGUME

Ficățeii sunt un fel de mâncare foarte rapid de preparat și se pot adapta în multe rețete. Îmi plac ficățeii cremoși, fragezi, care se topesc în gură. Secretul pentru a-i obține constă în felul de preparare. Astăzi v-am pregătit o rețetă de ficăței cu legume, în sos de roșii și smântână, care se potrivesc de minune cu o mămăliguță caldă, exact în ton cu vremea posomorâtă de afară!

Servings

4 porții

Prep time

15 min

Cooking time

20 min

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței de pui;

  • 1 conservă de ciuperci;

  • 1 ceapă;

  • 4 căței de usturoi;

  • 1/2 de ardei kapia;

  • 150 ml de roșii pasate;

  • 200 ml smântână pentru gătit;

  • 1 linguriță de oregano;

  • 1/4 de linguriță de fulgi de chilli;

  • 1 lingură de ulei de măsline;

  • 1/2 de legătură de pătrunjel;

  • sare și piper, după gust.

INDICAȚII

  • Am curățat ficățeii, i-am tăiat în bucăți potrivite, apoi am curățat și mărunțit legumele. Într-o tigaie încăpătoare am pus o lingură de ulei de măsline și am călit ceapa și ardeiul până ce ceapa a devenit translucidă.
  • După ce legumele s-au înmuiat, am adăugat ficățeii și i-am lăsat să își schimbe culoarea.
  • Am adăugat în tigaie ciupercile scurse de zeamă (conserva mea a avut 170 g masă solidă), usturoiul feliat și un pahar cu apă, apoi am acoperit tigaia cu un capac pentru aproximativ 15 minute.
  • Într-un bol am amestecat roșiile pasate cu condimentele.
  • Când ficățeii și legumele au fost gătite, am adăugat sosul de roșii și smântână în tigaie și l-am lăsat să clocotească pentru aproximativ 5 minute. Sosul se va înroși pe măsură ce roșiile încep să clocotească.
  • După scurgerea acestui timp, mâncarea este gata! Gustați și potriviți de sare și piper, stingeți focul și adăugați pătrunjel verde tocat, apoi, cât se răcorește puțin, puneți de mămăligă! Eu am adăugat feliuțe de chilli proaspăt, pentru un gust mai picant.

Poftă bună!

Lasă un răspuns