CARTOFI NOI LA CUPTOR

Primăvara vine cu o mulțime de ingrediente proaspete și savuroase: verdețuri, castraveți, cartofi noi, toate numai bune de folosit în rețete simple și delicioase! Astăzi vă propun o rețetă cu cartofi noi, ce poate fi o mâncare în sine, de post sau o garnitură pentru fripturi. Dietetică, fără mult ulei și gata in cel mult 45 de minute. Cum sună?

Servings

4 porții

Prep time

10 min

Cooking time

35 min

Calories

160 kcal/100 g

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi noi;

  • 2 linguri de ulei de măsline;

  • 1/4 de legătură de pătrunjel;

  • sare și piper;

  • usturoi pisat. (opțional, pentru servire)

INDICAȚII

  • Am spălat cartofii, însă le-am lăsat coaja, apoi i-am uscat bine pe un prosop de bucătărie. Dacă doriți, îi puteți curăța de coajă.
  • După ce s-au uscat, i-am pus pe hârtie de copt într-o tavă, apoi i-am sărat, piperat și amestecat cu ulei de măsline.
  • I-am pus în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 20 de minute, acoperiți cu folie de aluminiu, apoi încă 15 minute i-am lăsat descoperiți, să se rumnească bine.
  • Am scos cartofii într-un vas de servire și am presărat deasupra lor pătrunjel verde tocat. Îi puteți servi cu usturoi pisat sau sos de usturoi, ca fel de sine stătător sau garnitură pentru cărnuri. Mie îmi plac la nebunie cu puțin usturoi și brânză rasă!

    Poftă bună!

Lasă un răspuns