TARTĂ CU FETA ȘI SPANAC (fără aluat)

Nu mai știu câte rețete de tarte sărate am pe site, dar nu mă satur de ele. Se fac rapid, sunt gustoase și sățioase și se potrivesc în orice moment al zilei: pe platourile de aperitiv, la mic dejun, brunch, pranz, cină sau gustarea de la birou.

Îmi era gândul la spanakopita, dar voiam ceva mai lejer și fără caloriile din aluat, așa că am pus compoziția de la celebra și delicioasa plăcintă grecească într-o tartă fără aluat. A ieșit minunată, așa că merită să împart rețeta cu voi!

INGREDIENTE

  • 4 ouă;

  • 220 ml lapte;

  • 50 g făină integrală;

  • 2 fire de ceapă verde;

  • 1 ceapă;

  • 100 g baby spanac;

  • 1/2 de ardei gras galben;

  • 50 g caș de oaie;

  • 70 g feta;

  • 1 lingură de ulei;

  • 1 lingură Greek Spices;

  • 1/4 de legătură de mărar;

  • 1/4 de legătură de pătrunjel;

  • Sare și piper, după gust.

  • Extra
  • 10 g de unt pentru uns tava;

  • 2 linguri de pesmet pentru tapetat.

Am tocat ceapa uscată, ceapa verde și ardeiul și le-am călit, într-o lingură de ulei, până s-au înmuiat puțin, apoi am adăugat spanacul, am acoperit tigaia cu capac și le-am lăsat să se înăbușească împreună câteva minute. Am luat capacul, m-am asigurat că se evaporase lichidul lăsat, apoi am stins focul și am lăsat tigaia deoparte să se răcorească puțin.

Am încins cuptorul la 200 de grade.

Am tapetat o formă rotundă, cu diametrul de 26 cm, cu unt și pesmet.

Am pregătit aluatul: într-un bol am pus ouăle, făina, laptele și condimentele (pe care le puteți achiziționa cu 10% reducere de pe SpiceHub, folosind codul SH10) și le-am omogenizat cu un tel. Am adăugat cașul ras, feta sfărâmată și legumele călite. Am omogenizat și am turnat amestecul în formă.

Am copt tarta pentru aproximativ 30 de minute, până s-a închegat bine și s-a rumenit frumos. După coacere, am lăsat-o să se răcorească în formă, apoi am mutat-o cu grijă pe un platou și am feliat-o. Este bună atât caldă, cât și rece sau ușor încălzită la microunde. Mie îmi place în două combinații: la micul dejun alături de ochiuri moi sau, la prânz ori cină, cu sos iute și iaurt grecesc.

Sper să vă placă și să o testați în bucătăriile voastre!
Poftă bună!

Lasă un răspuns