Da, nu am greșit sezonul! Puteți savura biscuiții ăștia fenomenali oricând, vara sau iarna, se fac repede, iar prepararea nu este deloc complicată! Dacă nu vă place cocosul, sunt convinsă că îi veți da o șansă după ce gustați aceste fursecuri fragede și aromate!
INGREDIENTE
50 g fulgi de cocos;100 g făină;
50 g zahăr
1/2 linguriță praf de copt;
40 ml de ulei;
1 plic de zahar vanilat;
1 ou;
1-2 linguri de lapte, la nevoie;
- Extra: zahăr tos și zahăr pudră
Am amestecat toate ingredientele și am frământat aluatul lejer, cât să se lege. Am format apoi biluțe de aluat (în poze am porție dublă, din ingredientele de mai sus veți obține cam 10-12 fursecuri mari sau maximum 15 potrivite). Am tăvălit fiecare biluță prin zahăr tos, apoi prin zahăr pudră și am încins cuptorul la 180 de grade.
Bilele de aluat, bine pudrate, le-am așezat pe o tavă și le-am pus în congelator 10-15 minute înainte de coacere.
Am copt biscuiții fix 14 minute, cu ventilație După coacere, i-am mutat pe un gratăr pentru prăjituri, până la răcirea completă.
Sunt extra-mega-super buni, fragezi, parfumați și plini de savoare!
Nu așteptați Crăciunul ca să îi încercați, da? P.S. Alte rețete de crinkles găsiți aici.