ÎNGHEȚATĂ DIETETICĂ DE BANANE ȘI IAURT

Chiar astăzi mă întreba cineva despre rețete de înghețată ceva mai prietenoase cu caloriile, așa că era musai să vă scriu această rețetă. Banane prea coapte? Dacă nu aveți chiar acum în casă, în 2-3 zile le bifați. Nu știu cum o fi în alte case, dar la noi fie cumpăr prea puține banane, fie nu le vrea nimeni și ajung să se coacă excesiv. Ei bine, v-am mai povestit, ai mei nu au nicio grijă, bananele prea coapte se transformă mereu în gustări delicioase, puteți arunca un ochi aici.

Revenind la rețeta de astăzi, treaba a stat cam așa: aveam 2 banane extra coapte și nu aveam chef să fac nimic cu ele, așa că le-am feliat și le-am pus frumușel în congelator până ce mă lovea inspirația. Și, da, după cum bănuiam, inspirația a lovit! Am luat un iaurt cu mango (se potrivește perfect cu gustul bananelor!), bananele feliate și congelate, o lingură de dulcișor, 2-3 pătrățele de ciocolată și vedeți și voi ce a ieșit: o înghețată inocentă, o combinație dintre nicecream și frozen yoghurt, cum ar numi-o americanii.

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte, feliate și congelate;

  • 400 g iaurt natur sau cu fructe, conținut normal de grăsime;

  • 1-2 linguri de îndulcitor sau după gust;

  • 1-2 pătrățele de ciocolată tocată. (opțional)

Am pus bananele congelate în vasul robotului de bucătărie, apoi iaurtul și îndulcitorul. Am mixat până am obținut o cremă fină. Dacă o serviți imediat, puteți deja să o mâncați, poate chiar din vasul robotului.

Dacă nu o mâncați pe loc, o transferați în vasul aparatului de înghețată pentru vreo 10 minute, cât să vă asigurați că nu va face ace de gheață în congelator, împreună cu ciocolata mărunțită. Sau, dacă nu aveți aparat de înghețată, o puneți într-un vas rezistent la congelator și o amestecați din 30 în 30 de minute pentru primele 2 ore de congelare.

Am mutat înghețata într-o casoletă și am dat-o la congelator, se poate consuma în decurs de o lună, cu recomandarea de a o lăsa la temperatura camerei 10-15 minute, înainte de servire.

Simplu, nu-i așa? Poftă bună!

Lasă un răspuns