Emanciparea femeilor: de la săpun de casă la capsule inteligente (P)


Uneori (foarte rar!), după ce mă plâng cu năduf la bărbat și îi povestesc, depășindu-mi lejer porția  zilnică de 20.000 de cuvinte, despre cum am gătit, spălat, călcat, îngrijit copiii, jucat cu copiii și lista poate continua, însă presupun că un articol de peste 20.000 de cuvinte v-ar putea plictisi, mă gândesc la cum trăiau și se gospodăreau bunicile noastre. Unde mai pui că, dacă locuiau la țară, pe lângă toate treburile casei, mai aveau și animale de hrănit și îngrijit, grădină, pământ la câmp. 

Am prins vremurile în care electrocasnicele erau puține și rudimentare, iar femeile munceau de două ori mai mult decât astăzi în casă, însă privindu-le cu ochi de copil, păreau firești și nu înțelegeam efortul depus. 

Îmi amintesc când mama Tia spăla la mână, cu săpun de casă și apă de ploaie, culmi întregi de rufe pe care le usca vara, afară, în curte, iar iarna le aducea înghețate de pe sârmă și le punea pe soba încinsă, umplând camăruța în care dormeam cu miros de ger.

Slavă cerului, tehnologia a avansat și avem multe ajutoare care ne ușurează viața și munca, de la mașina de spălat, la aparatul de făcut waffles. 

Parcă văd și acum prima mașină de spălat a maică-mii: o Albalux semiautomată, fără storcător. Era o adevărată cursă cu obstacole, în apartament, când venea ziua de spălat. Din hol și până în baie. Plus că dura cam jumătate de zi. Apoi, au apărut mașinile automate, din ce în ce mai sofisticate și mai inteligente, până în zilele noastre, când există programarea întârziată, programe eco, mașini cu uscător integrat și multe alte minuni care fac din spălat o sarcină casnică pentru care depunem un efort minim. 

Tot ca semn al progresului, săpunul de casă pe care îl făceau, cu trudă și pricepere, doar 2-3 femei în tot satul, a fost înlocuit treptat cu detergent pudră, lichid, gel sau capsule inteligente. 

Că tot am pomenit de capsule, vreau să vă povestesc despre cea mai recentă descoperire. 

Persil a revoluționat capsulele pentru spălat și a adus pe piață discurile cu 4 compartimente pentru 4 beneficii: înlătură chiar și petele dificile, oferă strălucire, prospeţime şi îngrijeşte ţesăturile.

Produsul vine în două variante: regular (pentru rufe albe și deschise la culoare) și color (pentru rufe colorate). Capsulele se folosesc foarte ușor: se pun în cuva mașinii de spălat, se introduc apoi hainele și se alege programul potrivit. 

Am testat ambele variante de produs și m-a încântat cel mai mult faptul că sunt foarte eficiente în privința îndepărtării petelor. Am scos pete de caca de bebeluș, mâncare de toate felurile, fond de ten (da, uneori găsesc timp să mă machiez, dar tot ce e făcut în grabă sau cu un copil în brațe, lasă urme), pete de parc (că nu știu cum să numesc altfel negreala cu care vine Ștrumfilinca pe haine după o joacă sănătoasă), etc. 

Alte avantaje importante ale utilizării capsulelor Persil 4in1 discs sunt: 

  • am făcut economie: nu am mai folosit detergent, balsam, parfum, soluție pentru pete, servețele de captare a culorilor, ci doar o capsulă pentru fiecare spălare;
  • fiind predozate cu o cantitate suficientă de produs, nu mai irosesc detergent;
  • am observat că rufele au un parfum plăcut care persistă mai mult timp;
  • capsula se dizolvă bine, nu rămân urme pe haine sau în mașina de spălat (cum mi s-a întâmplat în cazul altor capsule);
  • rufele sunt plăcute la atingere după uscare, semn că nu este nevoie de balsam;
  • discurile sunt ambalate în cutii care ocupă puțin spațiu în dulap, spre deosebire de pungile cu detergent pudră sau bidoanele cu gel. 

Eu zic să nu mă credeți pe cuvânt și să le testați. Le găsiți chiar și la cutii mici, de numai 11 capsule, perfecte pentru a le testa.

Mai multe detalii despre produse găsiți pe www.persil.ro

#buzzpersildiscs #buzzpersil4in1 

Lasă un răspuns