SALATĂ DE QUINOA CU RODIE

Era și timpul pentru o nouă rețetă, nu-i așa? Nu vreau să îmi caut scuze pentru că de gătit, gătesc aproape zilnic, însă ba uit să fac poze, ba nu reușesc să îmi gestionez bine timpul și nu apuc să scriu rețetele. De când s-a răcit afară și am mai multe activități indoor cu cei mici reușesc mai greu să găsesc timp pentru mine, iar oboseala e mai mare. Cred că am avut nevoie de o perioadă mai mare de adaptare la noul program, însă cred că am găsit un oarece echilibru.

Destul cu văicăreala, să nu uit ce voiam să vă spun de fapt! Fie că țineți post sau nu, vă propun astăzi o rețetă de salată vegetariană, plină de culoare și vitamine, pe care o puteți savura ca fel principal, pe post de garnitură lângă friptură, ca salată lângă un hummus delicios sau lângă un hummus delicios și o friptură!

Servings

2 porții

Prep time

10 minute

Cooking time

15 minute

Calories

171 kcal/porție<br>

Așadar, lejer, nu ne cramponam în cântărit la punct și virgulă, dar e bine să aveți la îndemână:

  • 50 g quinoa;
  • 1/2 de rodie;
  • 1/2 de ceapă roșie;
  • 1/2 de legătură de pătrunjel;
  • 1 roșie;
  • 1 lingură de cremă de oțet balsamic;
  • 1 linguriță de curcuma;
  • 3 linguri fulgi de migdale;
  • sare și piper.

Am spălat foarte bine quinoa, apoi am pus-o în apă clocotită și am fiert-o fix 15 minute. Singurul secret este să fie foarte bine spălată, să înlăturați saponina, altfel va fi amară. Opțional, dacă aveți, puteți fierbe quinoa în supă de legume sau de carne, va fi mai aromată.

Am scurs quinoa și am lăsat-o să se răcorească până m-am ocupat de restul ingredientelor: am curățat tacticoasă rodia (jumătate a mâncat-o Ștrumfilinca, jumătate mi-a rămas pentru salată), am tocat foarte mărunt ceapa, roșia și pătrunjelul.

Fulgii de migdale i-am rumenit 1-2 minute în tigaie pentru o aromă mai intensă și pentru “crocănțime”, însă îi puteți pune și ca atare.

Pentru a scuti calorii am folosit cremă de oțet balsamic îndulcită cu stevia, însă merge orice aveți la îndemână. Dacă nu aveți cremă de oțet, folosiți zeamă de lămâie.

Am pus ingredientele într-un bol (păstrând câțiva fulgi de migdale pentru decor), am asezonat cu sare, piper, curcuma și crema de oțet balsamic.

Din acest punct, fie savurați salata imediat, fie o puneți la frigider până la servire sau o puneți într-o casoletă și aveți un prânz sățios și exotic pentru la birou.

Lasă un răspuns