IMPORTANȚA FIBRELOR ÎN ALIMENTAȚIE

Cu siguranță ați auzit destul de des că ar trebui să consumăm mai multe fibre, însă cunoașteți beneficiile reale ale acestora?

Opinia generală și răspândită la scară largă este că un aport suficient de fibre menține un tranzit intestinal normal și combate constipația. Perfect adevărat! Doar că acestea nu sunt singurele beneficii ale fibrelor: ele sunt de un real folos în dietele de slăbire și, totodată, scad riscul de apariție a diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Există două tipuri de fibre: insolubile și solubile în apă.

Fibrele insolubile în apă, se găsesc în legume (broccoli, conopidă, varză, etc) în pâinea din cereale integrale și în cereale. Acestea își măresc volumul o dată ajunse în stomac, ajutându-vă să vă săturați cu porții mai mici.

Fibrele solubile se regăsesc în fructe, în anumite legume, în semințe, ovăz, etc. Acestea digerate mai greu și vă veți simți stomacul plin o perioadă mai lungă de timp.

Optifibre de la Nestle despre care v-am povestit aici și aici reprezintă fibre solubile din boabe de guar, cu efect prebiotic.

Specialiștii în nutriție recomandă ca adulții sănătoși să consume zilnic între 18 și 25 de grame de fibre. De multe ori, este greu să obții 25 de grame de fibre zilnic, mai ales în cazul dietelor low carb, hiperproteice sau în cazul micilor mofturoși care refuză să mănânce fructe și legume suficiente.

Astfel, dacă nu ingerați suficiente fibre, pentru a reuși să vă mențineți sănătatea și un tranzit intestinal normal, se recomandă să apelați la un supliment alimentar. Pe piață există mai multe produse care promit că luptă împotriva balonării, constipației și a efectelor asociate, însă, de cele mai multe ori, există reacții adverse sau, folosite pe termen lung, crează dependență. Optifibre de la Nestle este singurul supliment, 100% din ingrediente naturale care funcționează și, totodată, nu crează dependență și nu are reacții adverse. Îl folosesc deja de aproape trei luni și observ o îmbunătățire evidentă a tranzitului intestinal, precum și a simptomelor supărătoare asociate acestuia.

Eu funcționez bine cu trei măsuri pe zi, însă au existat zile în care am uitat să iau, însă nu m-am “dereglat” în niciun fel.

Fibrele solubile conținute de OptiFibre® reprezintă nutrienți pentru flora noastră intestinală. Bacteriile intestinale „bune“ sunt stimulate astfel să se dezvolte. Activitatea intestinală este susținută pe termen lung, în mod natural.

Minunat mi se pare faptul că Optifibre se poate folosi, fără griji, atât în timpul sarcinii, cât și în alăptare, momente în care tranzitul intestinal lent devine o problemă reală, iar pe fondul acestei probleme se instalează constipația sau, în cazuri mai nefericite, hemoroizii.

Voi ați încercat Optifibre? Dacă nu ați avut ocazia să îl încercați sau v-ați săturat de promisiunile de pe ambalaj al unor produse ce s-au dovedit ineficiente și nu ați mai avut chef să încercați, fiți cu ochii pe pagina de facebook ZiceMami, urmează un concurs cu premii Optifibre unde puteți câștiga 1 cutie de Nestle Optifibre, 10 pliculețe Nestle Optifibre, 2 pahare și 1 pix.

  • 5 g de Optifibre (o măsură) conține 4,3 g fibre solubile.

Un comentariu

Lasă un răspuns