Falafelul este una dintre rețetele de bază ale lumii arabe. Totodată, la nivel european a câștigat teren atât în rândul vegetarienilor, cât și a celor ce doresc o mâncare gustoasă, fără carne. În post, poate fi o alegere minunată, servit în lipie alături de salată și sos tahini sau simplu, lângă hummus.
INGREDIENTE:
– 250 g năut hidratat;
– 2 cepe;
– 2 legături de pătrunjel;
– 1 linguriță de coriandru;
– 1 linguriță de chimion;
– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
– 1 lingură de făină;
– sare, după gust.
Am pus toate ingredientele, cu excepția lingurii de făină, în vasul robotului de bucătărie și am mărunțit, până am obținut o consistență ca în poza de mai jos. (un pic granulată)
Am adăugat făina și am încorporat-o în compoziție.
Am format chiftelele de falafel, fără a presa prea mult compoziția. Puteți face orice formă vă place.
Le-am prăjit în baie de ulei, câte 2-3 deodată, nu mai multe pentru a se coace uniform și a se păstra temperatura optimă a uleiului.
Când sunt gata, vor avea o culoare maro, să nu credeți că sunt arse! Aceasta este culoarea pe care vă doriți să o obțineți pentru a fi siguri că sunt bine coapte și la interior.
Am servit în lipie alături de legume și sos tahini. Pentru sosul tahini, luați o lingură de pastă de susan, desfaceți-o ușor în aproximativ 100 ml apă și amestecați-o cu sucul de la jumătate de lămâie!
Poftă bună!