Cât încă e frig afară, merg de minune rețetele de fursecuri, biscuiți, prăjiturici și prăjiturele. Pentru mine este o formă de terapie, mă încântă să miroasă casa a “proaspăt scos din cuptor”, fie că vorbim de aluaturi dulci sau sărate, pâine, plăcinte ori biscuiți.

Rețeta de astăzi este de notat în caietul vostru special. Se face extrem de ușor, iar rezultatele sunt spectaculoase: veți obține niște fursecuri fragede, aspectuoase și absolut delicioase!
14 bucăți
10 min
12 min
89 kcal/buc
INGREDIENTE
70 g unt de arahide;
30 g unt moale, la temperatura camerei;
100 g zahăr brun + 2 linguri pentru ornat;
100 g făină cernută;
1 ou;
1 linguriță extract de vanilie;
1/2 linguriță praf de copt.
INDICAȚII
- Am mixat bine oul cu vanilia, zahărul, untul de arahide și untul moale, apoi am adăugat făina cernută împreună cu praful de copt. Am omogenizat compoziția cu o spatulă, dar vă puteți folosi și mâinile. Dacă, în acest punct, compoziția vi se pare prea moale, o puteți pune 10 minute la frigider.
Am format biluțe din aluat în palme, apoi le-am tăvălit prin zahăr și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt, lăsând spațiu între fursecuri.
Rolul zahărului, dincolo de partea estetică, este de a ajuta fursecurile să își păstreze forna. - Am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru fix 12 minute. Timpul poate varia cu 1-2 minute, în funcție de cuptor.
Fursecurile sunt gata când marginile se rumenesc ușor, iar mijlocul devine crăpăcios. - După coacere, am lăsat fursecurile să se răcorească încă 10 minute în tava în care le-am copt, apoi le-am transferat pe un grătar de prăjituri, până la răcirea completă.
Fursecurile se pot păstra până la două săptămâni în recipient închis, asta dacă sunteți suficient de disciplinați să nu le devorați din prima zi. 😃
Mie îmi plac foarte mult pentru că se simte gustul de unt de arahide, însă nu în exces, cât să devină grele, zahărul le dă o textură crocantă, iar interiorul este foarte fraged.
Se potrivesc cu un capuccino sau un pahar de lapte călduț, pentru o pauză de răsfăț.
Poftă bună!