ÎNGHEȚATĂ CU TRANDAFIRI

Ei bine, după ce v-ați familiarizat cu rețetele mele de înghețată, a venit vremea să vă prezint o înghețată extrem de delicată și savuroasă, din ingrediente rafinate: înghețată fără ouă, fără fierbere, fără aparat, cu pudră și petale de trandafiri!

Este un desert delicat, potrivit cu zilele toride de vară pe care abia le așteptăm. O înghețată care vă va impresiona familia și prietenii, o variantă potrivită de desert pentru petreceri la grătar sau pentru aniversările copiilor.

INGREDIENTE

Ca să fie o înghețată rapidă, folosim baza de smântână pentru frișcă și lapte condensat. Adică batem frișca semitare, apoi adăugam laptele condensat și mixăm scurt, cât să se încorporeze. Adăugăm pudra de trandafiri, esența și, eventual, colorantul, dacă alegeți să folosiți. Mixăm din nou, până la omogenizare.

Am folosit produsele de la Păstăi de Vanilie: trandafiri pudră, esență naturală de trandafir (disponibilă în curând pe site!), colorant roz, bucle de ciocolată roz și petale de trandafir pentru decor.
Esența naturală de trandafir nu este dusponibilă în acest moment, dar va fi în curând. Pe site puteți alege dintre esențe obișnuite, esențe gel sau esențe profesionale. Eu am folosit din fiecare și le recomand pe toate, sunt foarte bune!

Pe site-ul celor de la Păstăi de Vanilie găsiți condimente (întregi și măcinate), mixuri de condimente, esențe, mirodenii pentru prăjituri, păstăi și pudră de vanilie, ustensile de bucătărie, nuci și semințe, precum și multe alte ingrediente absolut necesare în bucătărie. În această perioadă, aveți 10% reducere la comenzile plasate pe site, utilizând codul ZICEMAMI. Așadar, nu ratați oferta și aruncați un ochi, prețurile sunt mai mici decât în magazine, iar standardele de calitate sunt foarte ridicate.
Pudra și petalele de trandafir sunt 100% naturale, de proveniență autohtonă, din trandafiri de Damasc. Aceștia au grad culinar, putând fi folosiți în creme, înghețate, budinci, macarons, etc, dar se potrivesc și uzului cosmetic, fiind de notorietate că trandafirii sunt un elixir al frumuseții și tinereții.

Am turnat compoziția de înghețată într-o casoletă cu capac, am decorat cu petale de trandafir, bucle de ciocolată callebaut și fistic, apoi am dat la congelator pentru 5 ore.

Este o înghețată foarte cremoasă și delicată, pentru mese festive sau pentru zile obișnuite în care căutați un gust inedit!

Trebuie să o încercați!

Lasă un răspuns