ÎNGHEȚATĂ DE FISTIC

Continuăm seria rețetelor de înghețate fără fierbere, fără ouă și fără mașină de înghețată: astăzi vă prezint aromata și îndrăzneața înghețată de fistic!

Puține ingrediente și gata repede de tot, exact cum ne plac nouă rețetele!

INGREDIENTE

Într-o râșniță am pus 50 g de miez de fistic crud, luat de la Pastai de Vanilie, împreună cu 3 linguri de smântână pentru frișcă. Am mixat până am obținut o pastă. Nu vă faceți probleme dacă rămân și bucăți mai mari, diferențele de textură sunt minunate în înghețată. Restul de 30 g îl folosim îl mărunțim și îl punem așa în compoziție, pentru textură.

Am mixat restul de smântână până am obținut o frișcă semitare (dacă mixați în exces se poate transforma în unt!), apoi am adăugat laptele condensat, pasta de fistic și esență de fistic. Am folosit esență gel de fistic de la Pastai de Vanilie, are o aromă foarte bună și puternică, este nevoie de o cantitate mică de produs, 3 ml/kg. Acum, toate esențele de pe site sunt reduse la jumătate de preț, iar dacă folosiți codul ZICEMAMI aveți încă 10% reducere suplimentară, așa că ar trebui să aruncați un ochi aici și să vă faceți stocul pentru deserturile de vară.

Am adăugat în compoziția de înghețată bucăți mărunțite de fistic și chipsuri de ciocolată neagră, apoi le-am amestecat cu o spatulă și am turnat compoziția într-o casoletă cu capac.


Am ornat cu miez de fistic și chipsuri de ciocolată, apoi am dat la congelator pentru aproximativ 4-5 ore, înainte de servire.

Înghețata este foarte cremoasă, nu se întărește excesiv, are o aromă minunată de fistic, iar combinația de fistic și ciocolată neagră mi se pare absolut divină!

Și, cum vă spuneam, să nu mă credeți pe cuvânt! Puneți și testați!

Care este aroma voastră preferată de înghețată?

Lasă un răspuns