KAIZER DE CASĂ LA MULTICOOKER

Știm cu toții că mezelurile din comerț sunt cel puțin discutabile. Și nu toți avem posibilitatea de a prepara mezeluri de casă după rețete tradiționale, dar poftele ne lovesc constant.
Ei bine, varianta mea rapidă și delicioasă vă va satisface pofta și promit că nu vă va răpi mult timp, dar vă va bucura de un kaizer de casă curat și foarte bun!

Această rețetă am pregătit-o la multicookerul Tefal One Pot, dar, cu siguranță, se poate adapta și altor modele de multicooker sau slow cooker.
Va trebui să aveți ceva răbdare, pregătirea se întinde pe parcursul a 3 zile, însă efortul este minim, iar timpul efectiv petrecut pentru a pregăti mezelul este foarte redus.

INGREDIENTE

Toate condimentele sunt de la www.spicehub.ro, unde le puteți achiziționa cu 10% reducere, folosind codul SH10.

Am pregătit marinada uscată într-un bol mixând bine toate condimentele, apoi am pus bucata de carne într-o pungă tip ziplock, am pus peste ea condimentele și o lingură de ulei, am amestecat foarte bine și am pus punga în frigider pentru vreo 60 de ore. Trebuie să stea la marinat minimum 48 de ore.

Înainte de a găti carnea, am scos-o din frigider și am lăsat-o să stea pe blatul din bucătărie cam 2-3 ore, să ajungă la temperatura camerei.
Am scos-o din pungă și am înlăturat excesul de condimente.

Am pus în casul multicooker-ului aproximativ 150 ml de apă, am așezat trepiedul și carnea pe trepied. Am setat programul slow cook pentru 6 ore și jumătate.

Eu am lăsat-o la gătit peste noapte și a mai stat vreo 3 ore în modul keep warm până m-am ocupat de ea.

Am încins cuptorul la 180 de grade și am rumenit bucata de kaizer, pe ambele părți, stropită cu o lingură de ulei, câte aproximativ 5 minute, apoi am pus-o pe un grătar să se zvinte bine.

După ce s-a răcit, am mutat-o la frigider, într-o casoletă de sticlă cu capac. Are nevoie de 3-4 ore la rece înainte de servire.

Este foarte gustos acest kaizer de casă, se potrivește grozav cu pâine de casă, ceapă, roșii și brânză! Sper să testați și voi rețeta și să îmi spuneți părerile voastre!

Lasă un răspuns