OMLETĂ ÎN LIPIE

Rețeta aceasta este ușor de adaptat ingredientelor pe care le aveți la dispoziție și este minunată pentru micul dejun, un prânz rapid sau de luat la pachet. Pregătirea și gătirea preparatului durează cel mult 10 minute, așa că nu aveți nicio scuză ca să săriți peste mese!

Aici veți găsi varianta low carb a acestei rețete, perfectă pentru cei care țin dietă sau evită făinoasele.

INGREDIENTE 2 porții

  • 2 lipii;

  • 4 ouă;

  • 1/4 de ardei kapia;

  • 2 frunze de ceapă verde;

  • 1 cârnat semiafumat;

  • 2 lingurițe sos de ardei copt;

  • 1/2 de linguriță de curcuma;

  • 1/2 de linguriță asmățui;

  • 1-2 linguri de ulei;

  • Sare și piper, după gust.

Am bătut ouăle într-o cană cu cioc (pentru a-mi fi mai ușor să torn în tigaie), apoi am adăugat condimentele, legumele mărunțite și cârnatul feliat. Am încins o lingură de ulei în tigaie, apoi am turnat jumătate din compoziția de ouă. Am uns lipia cu sos de ardei copt și, imediat ce ouăle au început să se gătească, am pus lipia cu partea unsă în jos, presând ușor, să se lipească de omletă. Am lăsat 1-2 minute la foc mic, apoi, cu ajutorul unei spatule, am întors omleta, astfel încât lipia să se rumenească și ea. După încă un minut, omleta în lipie este gata de rulat și savurat. Am procedat la fel și cu cealaltă.

Puteți pune orice vă place în ouă, puteți folosi lipii de casă, puteți gratina cu brânză, puteți jongla cu aromele după gustul vostru.

Noi am servit cu salată, dar vă recomand să încercați și alături de lapte bătut sau sana. Este o variantă bună și pentru o masă în mișcare, sănătoasă și sățioasă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns