Vă las astăzi o rețetă plină de arome, în ton cu vremea de afară. O prăjitură însiropată cu caramel și mandarine delicioase. Fie că o serviți pe post de desert la mesele în familie sau o savurați la gustare, lângă un ceai sau cafea, prăjitura de astăzi va fi un real succes.

Arată spectaculos, se face rapid și din ingrediente simple, însă musai cu făina Grania pentru prăjituri pentru a obține o textură desăvârșită!
INGREDIENTE (forma de 26 cm)
4 ouă;
150 ml lapte;
55 ml ulei/unt topit;
220 g făină Grania pentru prăjituri;
220 g zahăr; (100 pentru caramel și 120 pentru aluat);
1 linguriță praf de copt;
7-8 mandarine;
Un praf de sare;
O linguriță coajă rasă de portocală;
1/2 de linguriță pastă de vanilie/1 plic de zahăr vanilat.
Am curățat mandarinele și le-am tăiat în jumătăți, transversal, scoțând sâmburii cu grijă.
Aluatul se face rapid și fără mixer: am pus ingredientele într-un bol și le-am amestecat cu telul până la omogenizare.
Am pus la topit, într-o tigaie, 100 g de zahăr, până ce s-a caramelizat. Atenție, nu ardeți caramelul, trebuie supravegheat constant.
Am pulverizat ulei într-o tavă, apoi am transferat caramelul. Peste caramel am adăugat mandarinele tăiate, cu secțiunea în jos. Am turnat aluatul peste mandarine și am dat tava la cuptorul preîncâlzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. Prăjitura este gata când se rumenește frumos și trece testul scobitorii.

După coacere, am lăsat prăjitura în formâ pentru încă vreo 10 minute, apoi, cu o mișcare rapidă, am răsturnat-o pe un platou. Arată senzațional!
Prăjitura se poate servi călduță, alături de un glob de înghețată sau rece, de la frigider, ornată cu frișcă, după plac!
Sper să o testați și să vă înveselească zilele mohorâte de toamnă!
Poftă bună!