STRACIATELLA CHEESECAKE

Când mă apucă pofta de prăjituri caut ceva cremos, ușor de făcut și savuros. Dacă și voi bifați aceste condiții, cheesecake-ul fără coacere este o soluție minunată. Rapid, cu eforturi reduse, montat în formă sau în cupe individuale, acest desert poate fi pregătit pentru mese de sărbătoare sau pentru zile obișnuite în care vă îngăduiți o gustare dulce. Alte rețete de cheesecake: înghețată, cu sau fără coacere, găsiți aici.

Zic să ne apucăm de treabă! Pregătirea durează 10-15 minute, dar are nevoie să stea la rece cam 4 ore înainte de servire. (Cel mai bine peste noapte!). Din ingredientele de mai jos veți obține 8-10 porții generoase.

INGREDIENTE

  • 150 g biscuiți mărunțiți;

  • 20 g unt topit;

  • 300 g cremă de brânză;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 100 g zahăr pudră;

  • 1/2 de linguriță pastă de vanilie;

  • 10 g gelatină;

  • 50 ml de lapte;

  • 65 g fulgi de ciocolată.

Pentru blat am folosit Oreo Crumbs (praf de Oreo) amestecat cu unt topit, însă puteți folosi orice biscuiți doriți. Ideea este să obțineți o textură nisipoasă. Am presat biscuiții într-o formă de 18 cm, apoi am dat la rece cât am pregătit crema.

Am pus gelatina la hidratat în lapte.

Am mixat smântâna cu zahărul pudră și vanilia până am obținut o frișcă moale, apoi am adăugat crema de brânză și am omogenizat.
Am încălzit gelatina pe foc până ce s-au topit toate granulele. Mare atenție, gelatina se încălzește, nu se fierbe, altfel își pierde proprietățile!

Fără a opri mixerul, am turnat gelatina în cremă și m-am asigurat că am mixat suficient pentru a fi uniform distribuită.

Peste crema astfel obținută, am adăugat fulgii de ciocolată. Eu am folosit un amestec de fulgi de ciocolată cu lapte și fulgi de ciocolată neagră pentru că așa aveam în casă. Voi puteți folosi orice vă place, chiar și ciocolată topită, întinsă și tăiată bucățele, după rețeta de aici.

Am încorporat ciocolata, apoi am răsturnat crema peste blatul răcit, nivelând cu o spatulă. Deasupra, am presărat două linguri de biscuiți mărunțiți, dar merg bine și niște fructe de pădure proaspete, dacă aveți la îndemână.

Am dat cheesecake-ul la rece peste noapte, timp în care crema s-a închegat suficient, fără a fi prea tare, ci cu o consistență absolut ideală!

Pentru a scoate cheesecake-ul din inel este suficient să treceți cu lama unui cuțit de jur împrejurul prăjiturii, înainte de a desprinde inelul.

Este un desert magnific și pare ceva simandicos! Dar rămâne între noi cât e de simplu de făcut, da?

Poftă bună!

Lasă un răspuns