PULPE DE PUI ÎN SOS DE MIERE ȘI MUȘTAR (LA MULTICOOKER)

Fac des carne la cuptor, pusă pe grătar, astfel încât să se rumenească și să nu se “fiarbă” în sucurile lăsate. Astăzi aveam poftă de pulpe de pui cu salată, iar primul gând a fost să pun carnea la cuptor, însă voiam să ieșim cu copiii afară. Soluția? Am folosit multicooker-ul Tefal One Pot, mâncarea s-a făcut singură, noi am ieșit la plimbare, iar la întoarcere ne așteptau aceste pulpe fragede și aromate:

Rețeta e foarte simplă și se poate adapta pentru orice model de multicooker sau chiar pentru a fi gătită pe plită.

INGREDIENTE (4 porții)

  • 4 pulpe de pui dezosate;

  • 1 lingură de amidon;

  • 2 linguri de miere;

  • 1 lingură de muștar;

  • 1 linguriță ceapă granulată;

  • 1 linguriță coxturoi;

  • 1 linguriță iarbă;

  • 1 linguriță turmeric;

  • 50 ml supă de pui/apă;

  • 1 lingură de ulei;

  • Sare și piper.

Am asezonat pulpele cu sare și piper, apoi le-am tăvălit prin amidon și le-am rumenit într-o lingură de ulei, aprox. 7 min pe Brown, până ce au prins o ușoară culoare aurie.

Am format un sos din miere, muștar și condimente. Am adăugat peste pulpe aprox. 50 ml de supă și sosul aromat, am setat programul Stew (Meat) pentru 15 minute și gata!

Am lăsat aparatul să se depresurizeze singur și să intre în modul keep warm. (Nu eram acasă când s-a terminat programul). Opțional, dacă sosul este prea lichid (în funcție de cât suc lasă carnea), puteți folosi programul Simmer pentru 5-10 minute, până ajunge la consistența dorită.

Am servit cu salată de legume proaspete, dar aceste pulpe se potrivesc bine și cu piure sau orez.
Înainte de servire am presărat câteva fire de pătrunjel tocat pentru o notă fresh.

Pulpele sunt foarte fragede, aromate, iar sosul s-a mâncat până la ultima picătură.
Dacă nu aveți un multicooker și vreți să restați rețeta, rumeniți carnea în tigaie, apoi adăugați supă/apă cât să le cuprindă, lăsați-le la fiert aprox. 15-20 minute, apoi adăugați sosul cu condimente și lăsați tigaia pe foc mic până ce sosul scade și se îngroașă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns