DESERT LA PAHAR CU LAPTE CONDENSAT ȘI BANANE

V-am spus de multe ori că îmi plac deserturile la pahar, dar a trecut ceva timp de când nu am mai postat astfel de rețete. De făcut, am mai făcut, dar am uitat să fac poze sau s-a mâncat înainte de a apuca ședința foto.

Rețeta de astăzi o puteți prepara în cel mult 10 minute, așa că este perfectă pentru a oferi un desert care să nu vă solicite timp sau efort, dar pentru care să primiți laude! Am folosit lactate de la Lăptăria cu Caimac pentru un gust desăvârșit, contează mult calitatea ingredientelor pentru gustul spectaculos al desertului. Așadar, folosiți lactate premium! Nici să nu vă gândiți la lapte degresat, uht sau imitații de smântână gen Hulala, Meggle și alte prostii vegetale!

INGREDIENTE 5 porții

  • 400 g de lapte condensat îndulcit;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • Zeama de la o lămâie;

  • 1 plic de gelatină;

  • 100 ml de lapte;

  • 2 banane;

  • Opțional, fulgi de ciocolată albă, pentru decor.

Am pus gelatina la hidratat în lapte.

Într-un bol am mixat laptele condensat, smântâna dulce și zeama de lămâie, până ce crema s-a legat. Puteți folosi lapte condensat din comerț sau de casă (rețeta aici). Dacă folosiți lapte condensat neîndulcit, adăugați în compoziție 100-130 g de zahăr pudră. Eu aveam în casă o sticluță începută de la Lăptăria cu Caimac, e tare bun și îl recomand. Însă am testat și variantele de marcă proprie Auchan (îndulcit) sau Carrefour (neîndulcit) și sunt ok. Varianta homemade rămâne cea mai bună și sigură, dar este necesar un pic de timp pentru preparare pe care astăzi nu l-am avut.

Am încălzit laptele cu gelatină până ce s-au topit toate granulele de gelatină (atenție, gelatina nu se fierbe, ci doar se încălzește, altfel își pierde proprietățile!). Apoi, fără a opri mixerul, am turnat gelatina peste cremă și am mixat pentru aproximativ un minut.

Am feliat bananele și am așezat feliile în pahare. Puteți folosi și o formă mai mare (tava de chec, de exemplu) sau puteți adapta crema pentru un cheesecake fără coacere sau o prăjitură cu blat de pișcoturi.

Am turnat crema peste feliile de banană, am ornat cu fulgi de ciocolată albă și am dat cupele la rece pentru minimum 4-6 ore înainte de servire.

Savurați în tihnă, alături de cei dragi.

Poftă bună!

Lasă un răspuns