RULADĂ DIN PIEPT DE PUI CU BACON (LA MULTICOOKER)

Această rețetă nu îmi aparține în totalitate, ideea am preluat-o de pe grupul de facebook Tefal All in One Romania, dar am adaptat-o ușor și nu aveam cum să nu o împart cu voi, având în vedere cât este de delicioasă, gustoasă și simplu de făcut cu ajutorul multicooker-ului Tefal One Pot.

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui;

  • 100 g bacon feliat;

  • Sare, piper, verdețuri mediteraneene, usturoi granulat, boia dulce;

  • 1 lingură de sos barbeque.

Am feliat pieptul de pui, l-am condimentat bine, apoi l-am pus într-o pungă tip zip-lock și l-am bătut cu ciocanul pentru șnițele.

Am întins feliile de bacon peste care am așezat pieptul de pui, apoi am rulat cât de strâns am putut și am învelit rulada în folie alimentară. Am pus-o la frigider pentru aproximativ 16 ore. (peste noapte)

A doua zi, am scos rulada din folie, am lăsat-o să ajungă la temperatura camerei (30-45 de minute), apoi am învelit-o în hârtie de copt.
În vasul multicookerului am pus cam 100 -150 ml de apă caldă, trepiedul și rulada peste acesta. Am setat programul de gătire sub presiune, treapta High pentru 40 de minute.

Am depresurizat manual aparatul, am scos cu grijâ rulada, am îndepărtat hârtia de copt, apoi am dat-o la cuptor, la 210 grade pentru 5 minute. Am scos rulada, am uns-o cu sos barbeque și am dat-o înapoi la cuptor pentru alte 5-7 minute, până a căpătat o culoare superbă.

Rulada se poate servi caldă, pe post de friptură sau rece, pe post de preparat. Este perfectă atât pentru platourile de aperitive pe care le pregătiți la mese festive, cât și pentru mesele de prânz sau cină, lângă legume sau salată.

Rulada rezistă bine la frigider pentru 4-5 zile, iar din resturi puteți pregăti quesadilla, sandwich-uri pentru micul dejun sau chiar paste.

Aici găsiți și alte rețete cu carne de pui.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns