RULADĂ DE PORC CU BACON ȘI FRUCTE USCATE (la multicooker)

Vă prezint astăzi o rețetă grozavă de ruladă din cotlet de porc cu bacon, caise, prune și roșii uscate. Este perfectă ca o friptură caldă, dar și rece, pe platourile de aperitive. Carnea iese fragedă și suculentă, iar combinația cu bacon și fructe dulci-acrișoare este demențială!

Noi am servit-o cu piure cremos de spanac și felii de pâine prăjită, dar e foarte bună și cu piure de cartofi, cartofi copți, orez, salate sau legume la grătar. Iar dacă alegeți să o serviți rece, ca aperitiv, va fi atracția invitaților! Pare foarte complicată și muncită, dar nu e! Rămâne secretul nostru! Eu am folosit pentru prepararea ei multicookerul Tefal One Pot, dar puteți adapta rețeta și pentru alte modele de multicooker cu funcție de gătire sub presiune sau o puteți coace la cuptor 90-120 minute la temperatură joasă, 140-150 de grade, acoperită cu folie de aluminiu.

INGREDIENTE

  • 4 felii de cotlet; (aprox. 500 g)

  • 100 g bacon feliat;

  • 4 prune uscate;

  • 4 caise uscate;

  • 4 roșii uscate;

  • 1 lingură de sos barbeque;

  • Sare și piper.

Am condimentat bine carnea, apoi am bătut-o zdravăn cu ciocanul pentru șnițele. Am pregătit feliile de bacon (vedeți poza), iar peste ele am așezat carnea, apoi fructele mărunțite. Am rulat cât am putut de strâns, am învelit rulada în folie alimentară și am lăsat-o peste noapte în frigider. O puteți coace imediat, dar e de preferat să o lăsați măcar câteva ore, să se împrietenească frumos aromele.


Dimineață, am scos rulada din folia alimentară și am împachetat-o în hârtie de copt. În vasul multicookerului am pus 100-150 ml de apă, apoi am așezat trepiedul și coșul, am pus rulada în coș și am setat programul de gătire sub presiune (high) pentru 40 de minute.

Am lăsat aparatul să se depresurizeze singur, apoi am încins cuptorul pe funcția grill, la 200 de grade. Am dat rulada la cuptor cam 5 minute, cât s-a rumenit ușor, apoi am scos-o, am uns-o cu sos barbeque și am dat-o încă vreo 5 minute la cuptor. După coacere, rulada are nevoie de vreo 15 minute de odihnă, înainte de a o tăia.

Este delicioasă! Trebuie să o încercați!

Aici găsiți și varianta de ruladă cu piept de pui și bacon. (gătită tot în multicooker).

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns