RULADĂ DIN PIEPT DE PUI CU CIUPERCI, SPANAC ȘI CABANOS

După rulada din mușchi de porc, am zis să v-o prezint si pe sora ei, din piept de pui, umplută cu spanac, ciuperci și cabanos și învelită în aceleași straie lucioase și aromate de bacon. Ce e fain de tot la ruladele astea este că par muncite din greu și doar mâini dibace ar putea să le pregătească. De fapt, dar să rămână vorba între noi, ele se fac simplu și nu vă trebuie decât puțin timp și organizare. Iar dacă dispuneți de ceva imaginație, combinațiile în care le puteți pregăti sunt aproape infinite, având grijă să folosiți ingredientele pe care le aveți la îndemână sau pe care le preferă familia voastră.

INGREDIENTE umplutură:

  • 6 rondele de spanac congelat

  • 200 g ciuperci brune;

  • 1 cârnat cabanos;

  • 10 g unt;

  • 1 lingură de ulei de măsline;

  • 1 lingură parmezan ras;

  • sare și piper.

  • În plus:
  • 500 g piept de pui;

  • 10 felii bacon;

  • 1 lingură de sos barbeque.

Am început cu umplutura: într-o tigaie am pus cubul de unt si uleiul de masline, iar cand s-a incins am adaugat ciupercile feliate si le-am sotat bine, dupa care am adaugat spanacul congelat si am lasat pe foc pana ce amestecul si-a pierdut tot lichidul. Am condimentat cu sare, piper si o lingură de parmezan ras, apoi am dat deoparte, sa se racoreasca.

Am feliat pieptul de pui și l-am batut in felii subțiri cu ciocanul de carne, condimentându-le cu sare și piper. Am asezat pe blatul de lucru fâșiile de bacon, apoi feliile de piept de pui, cârnatul taiat felii, apoi umplutura de spanac și ciuperci, după care am rulat, cât am putut de bine.

Am mutat rulada pe hartie de copt și am incins cuptorul la 180 de grade. Daca doriti, puteți înveli rulada în folie alimentara si o puteti păstra la frigider până la 24 de ore, urmând a o coace fix înainte de a o servi (dacă o doriți caldă) sau cu câteva ore înainte dacă intenționați să o serviți pe platourile de aperitive, în variantă rece.

Am pus rulada într-un vas de fontă cu capac și am copt-o în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 minute, acoperită cu capac. După scurgerea timpului, am scos rulada din hârtie, am uns-o cu sos barbeque și am dat-o înapoi la cuptor, să se rumenească, pentru alte 10 minute.

Noi am servit-o caldă, alături de cartofi gratinați, iar resturile le-am folosit la sandwich-uri pentru micul dejun.

Data viitoare, o voi găti în porție dublă, că tare ne-a mai plăcut. Sper să o încercați și voi!

Spor la treabă!

3 comentarii

  1. Rulada aceasta suna minunat! Arati ca si un Chef profesionist cu ingredientele si reteta ta grozava. Sper ca bucataria ta sa fie plina acum de aroma de la rulada ta! Traiasca!

  2. Imi face pofta sa incerc si eu aceasta reteta de rulada din piept de pui umpluta cu spanac, ciuperci si cabanos invelita in bacon lucios si aromat! Pare atat de usor de preparat si cu ingrediente pe care le avem cu totii in bucatarie. Abia astept sa incerc variantele infinite de umplutura si sa mardau gustul ruladei in sosul de barbeque. Felicitari pentru originalitate si multumesc pentru aportul culinar, abia astept sa testez aceasta delicioasa reteta.

Lasă un răspuns