RULADĂ DIN MUȘCHI DE PORC, UMPLUTĂ CU PESTO VERDE ȘI CAȘCAVAL

Această rețetă este dintre favoritele familiei noastre, nu știu cum de nu am publicat-o până acum. Se face rapid și arată impresionant, așa că o puteți pregăti pentru mese festive sau mese obișnuite, fără efort și cu laude multe, vă promit. Noi o servim caldă pe post de friptură, dar merge și rece, tăiată în felii subțiri, pe platourile de aperitive.

INGREDIENTE

  • un mușchi de porc (aprox. 400 g);

  • 8-10 felii subțiri de bacon;

  • 2 lingurițe de pesto verde;

  • 100 g cașcaval;

  • 1 lingură de sos barbeque;

  • sare și piper.

Am tăiat mușchiul în două, dar nu până la capăt (vezi poza) și l-am bătut cu ciocanul până am obținut o bucată de carne subțire, având grijă să nu rup fibrele, după care am condiementat carnea simplu, doar cu sare și piper. Am așezat o bucată de folie alimentară, apoi feliile de bacon, iar peste acestea am pus carnea. Am uns carnea cu aprox. 2 lingurite de pesto și peste am așezat bucăți de cașcaval.

Am împachetat cât mai strâns rulada în folia alimentară și am dat-o la frigider pentru aproximativ 12 ore. (poate sta și 24!)

Am scos ruled din frigider, am lăsat-o cam 2 ore la temperatura camerei, apoi am desfăcut folia alimentară și am împachetat-o în hârtie de copt.

Am încins cuptorul la 170 de grade și am copt rulada aproximativ 60 de minute, în vas de fontă cu capac, în hârtia de copt în care am învelit-o. După trecerea acestui timp, am scos rulada din hârtie, am uns-o cu sos barbeque și am dat-o la cuptor, fără capac, pentru alte 10 minute, cât să se rumenească.

După gătire, am lăsat-o în pace cam 15 minute, pe un tocător de lemn, înainte de a o tăia.

2 comentarii

  1. Felicitari pentru aceasta reteta delicioasa! Se pregateste usor si arata atat de bine! Este foarte potrivita pentru mese festive sau chiar pentru momentele obisnuite. Sunt sigur ca rezultatul va fi delicios!

Lasă un răspuns