Scrisoare pentru fiica mea – prima zi de grădi

Micuța mea,

Astăzi ai început o nouă etapă din viața ta. Este un pas mare de tot pentru o fetiță atât de mică! Prima zi de grădiniță…! Când au trecut atât de repede acești ani?

Nu știu cât îți vei aminti tu din această zi peste ani, dar îți pot spune ce am văzut noi, tatăl tău și cu mine: o fetiță curajoasă, încrezătoare, zâmbitoare, dornică să socializeze și să descopere lucruri noi.

Trebuie să recunoaștem cinstit, am avut mai multe emoții decât tine. Ca părinți, este datoria noastră să te motivăm și să te încurajăm, indiferent de ceea ce simțim pe dinăuntru. Și știi cum am simțit? Am fost mândri și copleșiți, în același timp! Am plâns, de bucurie și de emoție. Fetița noastră a crescut…!

Până azi erai micuța noastră fetiță, acum ești fetița noastră, în plin proces de câștigare a independenței. Astăzi s-au sfârșit anii în care te-am avut doar pentru noi, zi de zi, fără întrerupere. De astăzi, ai pășit într-o lume a ta, în care îți vei face prieteni, vei găsi bucurii și dezamăgiri, vei învăța lucruri noi care îți vor hrăni curiozitatea, o lume pe care noi, părinții tăi, nu o putem controla și pe care o vom cunoaște prin ochii tăi.

Am vise frumoase și speranță pentru ceea ce urmează să descoperi. Te vei descurca de minune!

Îți doresc să îți găsești locul în acest mic univers. Să îți faci prieteni, să aveți glume și planuri, să fii bună și dreaptă, să ai voință și determinare, să îți respecți dascălii și să trăiești lucruri minunate!

Murdărește-te, experimentează, cazi, aleargă, transpiră, strigă, râzi în hohote, toată lumea e a ta!

Sunt mândră de tine! Te iubesc, raza mea de soare!

Mama

Lasă un răspuns