RULADĂ PAVLOVA

Dacă vă place prăjitura Pavlova, vă nimeresc sigur cu această ruladă! Același gust fabulos și delicat, dar o preparare de cel puțin 2 ori mai rapidă și mai simplă. V-am făcut curioși, nu-i așa?

Prima dată când am pregătit Pavlova a fost pentru că încercam să scap de niște albușuri rămase de la alte preparate. După, am căutat să îmi rămână albușuri să am pretext să o tot repet. Gustasem Pavlova în cofetării, dar nu mi s-a părut grozavă: simțeam un gust artificial. Ei bine, varianta homemade este cum nu se poate mai delicioasă!

INGREDIENTE

  • Blat de bezea
  • 4 albușuri;

  • 230 g zahăr pudră;

  • 1 lingură de amidon;

  • 1 lingură de oțet;

  • Un praf de sare.

  • Cremă:
  • 250 g mascarpone;

  • 400 ml smântână pentru frișcă;

  • 2 linguri de zahăr pudră;

  • 1 lingură extract de vanilie;

  • Fructe proaspete sau din dulceață.

Bezeaua se prepară simplu: am pus albușurile într-un bol cu sarea și le-am mixat până au devenit spumă, apoi am adăugat zahărul (în 2-3 etape), până am obținut o bezea fermă și lucioasă. La final, am adăugat amidonul și oțetul și am mixat încă un minut-două.

Am răsturnat bezeaua în tava cuptorului (tapetată cu hârtie de copt), am încins cuptorul la 150 de grade și am nivelat bine bezeaua cu ajutorul unei spatule pentru tort. Nu e cazul să fie uniformă, ci doar bine distribuită în tavă.

Am copt bezeaua pentru 30 de minute, la 150 de grade, apoi am lăsat-o să se răcească în tavă. (Scoasă din cuptor!)

Pe blatul din bucătărie, am întins o hârtie de copt la dimensiunea tăvii, am răsturnat bezeaua și am desprins cu grijă hârtia pe care s-a copt.

Pentru cremă am mixat toate ingredientele (cu excepția fructelor) până ce am obținut o compoziție fermă. Aveți grijă, nu mixați în exces, crema se poate tăia.

Am întins 3/4 din cremă peste foaia de bezea, am presărat bucățele de căpșune proaspete și cireșe din dulceață, apoi am rulat pe lung, cu ajutorul hârtiei de copt. Nu a crăpat deloc, dar dacă se întâmplă, zău că nu este nicio problemă, veți îmbrăca rulada în crema rămasă și se vor acoperi eventualele imperfecțiuni.

Am mutat rulada pe un platou și am ornat-o deasupra cu crema rămasă, felii de căpșune și ciocolată rasă.

Rulada trebuie să stea la rece măcar vreo două ore, înainte de servire.

Arată excelent, este ușoară și delicioasă, așa că merită să ocupe un loc de cinste pe mesele voastre de sărbătoare sau de weekend!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *