SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC

De obicei, dovleacul mă duce cu gàndul la ștrudele aromate cu scorțișoară și nuci, cred că este varianta mea preferată de plăcintă în sezonul toamnă/iarnă, urmată îndeaproape de plăcinta cu mere, în toate formele ei. Singura problemă cu plăcinta de dovleac este că trebuie să o mănânc singură, întrucât niciunul dintre ai mei nu se dă în vânt după ea!

Dar nu am eu soluții? Am renunțat la plăcintă și am făcut o supă cremă atât de bună, încât niciun mofturos nu o poate refuza. Simplu, că știți deja că nu mă complic în bucătărie! Și mi-am atins și scopul: am pus dovleacul pe masă azi! 🤣

INGREDIENTE (4 porții)

  • 600 g dovleac ras;

  • 1 ceapă;

  • 1/2 de ardei roșu;

  • 2 cartofi;

  • 5 căței de usturoi;

  • 1-2 linguri ulei de măsline;

  • 15 g unt;

  • sare, piper, turmeric, fulgi de chilli, după gust.

  • Semințe, crutoane, smântână pentru servire.

Am pus dovleacul ras într-o tavă, pe hârtie de copt, l-am stropit cu ulei de măsline, am presărat peste el sare și piper și l-am dat la cuptor, la 180 de grade, vreo 20 de minute, până a început să se rumenească ușor deasupra. Am scos tava și am lăsat-o deoparte.

Am tăiat ceapa, usturoiul și ardeiul și le-am călit, cu un praf de sare, în unt. Am adăugat apoi dovleacul, cu tot cu zeama din tavă și cartofii cubulețe, apă cât să le acopere și am fiert totul la foc mic, preț de vreo 20 de minute.

Am pasat legumele, împreună cu apa în care au fiert, cu mixerul vertical, până am obținut o supă fină și cremoasă.

Am reglat gustul cu sare, piper, turmeric și fulgi de chilli și am servit cu crutoane aromate și mix de semințe.

Este minunată! Gustul dovleacului este potențat perfect, supa este hrănitoare, ușoară și se poate consuma în decurs de 2-3 zile, încălzind-o înainte de a o consuma.

Poftă bună!

Lasă un răspuns