Veșnica dilemă: ce facem cu bananele prea coapte? Ei bine, găsiți multe idei aici: waffles, pancakes, înghețată, smoothie, checuri sau brioșe. Dar cum nu strică niciodată o rețetă în plus, vă invit să vedeți ce am pregătit astăzi:
INGREDIENTE (8 brioșe)
2 banane coapte, potrivite ca mărime;
1 ou;
100 g îndulcitor/zahăr;
10 g cacao;
100 g făină;
1 lingură unt de arahide;
35 ml ulei; (de alune am folosit eu)
1 linguriță pastă de vanilie;
1/4 de linguriță bicarbonat;
1/4 de linguriță praf dd copt;
Un praf de sare;
2 linguri de picături de ciocolată fără zahăr;
Prepararea este joacă de copii: am pasat bananele cu o furculiță, apoi am adăugat, pe rând, toate celelalte ingrediente, în ordine aleatorie, amestecând cu furculița după fiecare.
Între timp, am încins cuptorul la 180 de grade și am pregătit o tavă de brioșe cu hârtiuțe speciale. Am împărțit frumușel aluatul și am presărat deasupra extra picături de ciocolată sau, la insistențele Ștrumfilincăi, inimioare din zahăr.
Am copt brioșele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, cam 20-22 de minute, până au trecut testul scobitorii.
După coacere, le-am pus la răcit pe un grătar pentru prăjituri, apoi au apărut mânuțe pofticioase și au dispărut…!