Cele mai iubite si mai ieftine sunt prăjiturile cu mere. Versatile și foarte gustoase, merele se găsesc tor timpul anului, iar nouă ne plac mult: le consumăm crude, dar și în prăjituri, dovada o găsiți aici.

Ideea mi-a venit plecànd de la o poftă: prăjiturâ pufoasă, ușor umedă, dietetică și plină de fructe. Simplu, deși condițiile sunt multe! Am ales îndulcitorul Dulcișor de la Sweeteria care, din punctul meu de vedere, este cel mai stabil la copt și cel mai bine tolerat de organism și în 30 de minute toată casa miroasea amețitor.

INGREDIENTE
4 ouă;
150 g Dulcișor sau după gust;
150 g făină;
1 lingură de cacao;
1 lingură de iaurt;
2 mere curățate și tăiate cubulețe;
Un praf de sare;
1 linguriță de coajă rasă de lămâie;
Esență de vanilie;
1/2 linguriță praf de copt. (Opțional)
Am separat ouăle, am bătut albușurile spumă cu un praf de sare, apoi am adăugat 50 g dulcișor și am continuat să mixez.
Separat, am mixat gălbenușurile, restul de îndulcitor, coaja de lămâie, vanilia, praful de copt, făina și 1/2 din albușuri. Restul albușurilor le-am încorporat lent, cu o spatulă, pentru a păstra aer în compoziție.
Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am turnat jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar cealaltă jumătate am amestecat-o cu cacao si iaurt, apoi am turnat-o și pe aceasta în tavă, marmorând compozițiile cu o furculiță.
Am pus cuburile de mere deasupra aluatului și am dat prăjitura la cuptorul încins, vreo 30 de minute, până a trecut testul scobitorii.
Poftă bună!