SUPĂ CREMĂ DE LINTE

Lintea este un aliment ce și-a făcut loc încet-încet în gastronomia noastră, este bogată în proteine, fibre și minerale. Deși este din aceeași familie cu fasolea, lintea fierbe mult mai repede, astfel se păstrează o parte mai mare de nutrienți și nu dă senzație de balonare.

Vă prezint o rețetă de supă cremă de linte roșie (însă o puteți înlocui cu oricare tip vă place) ce poate fi un preparat excelent în dietele vegetariene sau o sursă grozavă de proteină pentru perioadele de post.

Servings

6 porții

Prep time

10 minute

Cooking time

30 minute

INGREDIENTE

  • 400 g linte roșie;

  • 1 ardei kapia;

  • 2 cepe;

  • 1 morcov;

  • 1 linguriță de boia de ardei dulce;

  • 1/2 de linguriță de coriandru;

  • 1 lingură de ulei de măsline;

  • 1/4 de linguriță de fulgi de chilli;

  • sare și piper.

INDICAȚII

  • Am spălat lintea în mai multe ape, apoi am pus-o la fiert împreună cu o ceapă tăiată în bucăți mari și o linguriță de boia de ardei dulce.
  • Am tocat restul legumelor și le-am călit într-o lingură de ulei de măsline.
  • Am adăugat legumele călite peste linte și le-am lăsat să fiarbă împreună cam 25 de minute. (până ce toate ingredientele sunt fierte bine)
  • Am scurs parte din apa din oală, apoi am pus legumele în blender, până am obținut o cremă fină. Opțional, puteți să mai adăugați din apa în care au fiert, pentru o consistență mai lichidă a supei.
  • Am condimentat cu sare, piper, coriandru și fulgi de chilli. Supa cremă de linte se servește caldă, alături de pâine prăjită, mix de semințe sau crutoane cu usturoi.

Poftă bună!

Lasă un răspuns