
Lintea este un aliment ce și-a făcut loc încet-încet în gastronomia noastră, este bogată în proteine, fibre și minerale. Deși este din aceeași familie cu fasolea, lintea fierbe mult mai repede, astfel se păstrează o parte mai mare de nutrienți și nu dă senzație de balonare.
Vă prezint o rețetă de supă cremă de linte roșie (însă o puteți înlocui cu oricare tip vă place) ce poate fi un preparat excelent în dietele vegetariene sau o sursă grozavă de proteină pentru perioadele de post.
Servings
6 porții
Prep time
10 minute
Cooking time
30 minute
INGREDIENTE
400 g linte roșie;
1 ardei kapia;
2 cepe;
1 morcov;
1 linguriță de boia de ardei dulce;
1/2 de linguriță de coriandru;
1 lingură de ulei de măsline;
1/4 de linguriță de fulgi de chilli;
sare și piper.
INDICAȚII
- Am spălat lintea în mai multe ape, apoi am pus-o la fiert împreună cu o ceapă tăiată în bucăți mari și o linguriță de boia de ardei dulce.
- Am tocat restul legumelor și le-am călit într-o lingură de ulei de măsline.
- Am adăugat legumele călite peste linte și le-am lăsat să fiarbă împreună cam 25 de minute. (până ce toate ingredientele sunt fierte bine)
- Am scurs parte din apa din oală, apoi am pus legumele în blender, până am obținut o cremă fină. Opțional, puteți să mai adăugați din apa în care au fiert, pentru o consistență mai lichidă a supei.
- Am condimentat cu sare, piper, coriandru și fulgi de chilli. Supa cremă de linte se servește caldă, alături de pâine prăjită, mix de semințe sau crutoane cu usturoi.
Poftă bună!