
Brioșele sunt un desert sau o gustare mereu la îndemână, se prepară rapid, din ingrediente simple, se păstrează bine câteva zile și pot fi luate cu ușurință la pachet.
Variantele de rețete de brioșe (muffins) sunt nelimitate, ele se pot prepara în diverse combinații, astfel să se împace gusturile tuturor.
Rețeta pe care v-o prezint astăzi este rapidă, nu necesită tehnici speciale de preparare și, cu siguranță, va fi atât pe gustul micilor, dar și marilor pofticioși!
10-12 bucăți
5 minute
20 minute
INGREDIENTE
140 g făină;
150 g zahăr brut;
250 g brânză de vaci;
2 ouă;
1 linguriță de praf de copt;
1 lingură de extract de vanilie/ un plic de zahăr vanilat;
50 ml ulei;
1/2 de linguriță de coajă rasă de portocală/lămâie;
50 g merișoare/stafide;
Un praf de sare.
INDICAȚII
- V-am spus că e o rețetă rapidă, cu reușită garantată, pentru gospodine mereu pe fugă care vor să se bucure și să își bucure familiile cu gustul desertului de casă: așadar, puneți într-un bol toate ingredientele, cu excepția merișoarelor și mixați până la omogenizare. Când aluatul a devenit omogen, adăugați merișoarele (hidratate sau nu, după cât timp aveți la dispoziție) și amestecați-le cu o spatulă.
Am folosit o tavă pentru brioșe în care am pus forme de hârtie și am turnat cu o lingură până ce formele de hârtie au fost 3/4 pline.
Am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute, până se rumenesc ușor deasupra și trec testul scobitorii.
Poftă bună!