PRĂJITURĂ TURNATĂ CU BRÂNZĂ DULCE ȘI MERIȘOARE

Dacă vă plac prăjiturile cu brânză dulce, aceasta cu siguranță va intra direct în caietul vostru cu rețete, la categoria “cele mai apreciate prăjituri”.
Este pufoasă, aromată și sățioasă. Se face rapid, fără tehnici complicate și fără ingrediente fandosite. 

Este fix genul de prăjitură care se poate transmite din generație în generație. Seamănă cu plăcinta cu brânză, însă se face și mai ușor, iar gustul este mai rafinat. 

V-am făcut curioși? Să trecem la treabă!

Servings

10 porții

Prep time

10 minute

Cooking time

40 minute

INGREDIENTE ALUAT

  • 12 linguri de făină;

  • 9 linguri de ulei;

  • 9 linguri de lapte;

  • 9 linguri de zahăr;

  • 2 ouă;

  • 1 lingură de praf de copt;

  • 1 lingură de extract de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;

  • Un praf de sare. 

INGREDIENTE cremă de brânză

  • 550 g brânză de vaci;

  • 5 ouă;

  • 5 linguri de griș;

  • 5 linguri de zahăr;

  • 50 g merișoare sau stafide;

  • 1 lingură de extract de vanilie/ 1 plic de zahăr vanilat;

  • Un praf de sare. 

INDICAȚII

  • Am pus într-un bol toate ingredientele aluatului și le-am mixat 2-3 minute până s-au omogenizat. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt am pus cam 1/2 din amestecul de aluat, am nivelat cu o spatulă, apoi am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 12 minute. 
  • Am amestecat, în alt bol, toate ingredientele pentru crema de brânză (cu excepția merișoarelor) și le-am mixat 1-2 minute, apoi am adăugat merișoarele și le-am încorporat cu o spatulă. 


  • Am scos tava cu primul blat din cuptor, am pus amestecul de brânză, am nivelat ușor, apoi am turnat și restul de aluat rămas. 


  • Am dat la cuptor pentru încă 35-40 de minute, până se rumenește frumos deasupra. 
    După coacere, am scos prăjitura să se răcorească pe un grătar, am pudrat-o cu zahăr și am tăiat-o după ce s-a răcit complet. 

Prăjitura se poate păstra 2 zile la loc răcoros sau, mai bine, 3-4 zile la frigider (dacă rezistă atâta timp nedevorată!) și, pentru că nu face firimituri, se poate lua la pachet, pe post de gustare.


Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns