Rețeta de astăzi se potrivește atât pentru mic dejun, cât și pentru prânz sau cină. Este bună caldă, dar și rece, nu face firimituri și se poate pune ușor la pachet, la școală sau la birou, fiind o masă sățioasă și hrănitoare.

Tarta este fără crustă, astfel că prepararea vă va lua cel mult 10 minute, plus alte 25 pentru gătit. Simplu de tot!
Servings
4-6 portii
Prep time
10 min
Cooking time
25 min
INGREDIENTE
100 g somon afumat
3 ouă;
200 ml smântână pentru gătit;
120 g făină;
25 g blue cheese;
40 g cheddar;
40 g mozzarella gourmet;
1 ceapă verde;
Unt pentru uns tava;
1/4 de linguriță sos sriracha. (Opțional)
INDICAȚII
- Am amestecat ouăle cu făina și smântâna, apoi am adăugat ceapa verde tocată mărunt, mozzarella bucățele și o felie (20 g) de brânză cheddar tăiată mărunt.
Am adăugat puțin sos sriracha pentru o tentă picantă și am omogenizat compoziția cu o spatulă, apoi am turnat-o într-o formă de tartă, unsă din belșug cu unt.
Am așezat deasupra felii de blue cheese și bucățele de cheddar. - Am dat tarta la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade, pentru aproximativ 25 de minute, până ce mijlocul tartei a devenit ferm, iar marginile s-au rumenit.
Se potrivește de minune lângă o salată proaspătă sau alături de iaurt.
Poftă bună!