VARZĂ CU CÂRNAȚI DE MANGALIȚĂ (KETO FRIENDLY)

Îmi place mâncarea de varză încă din copilărie. Fie că este dulce sau murată, varza este foarte gustoasă, sățioasă și are puține calorii. Mă rog, are puține dacă este gătită simplă, în combinația cu cârnați nu are la fel de puține, dar, vai, cât e de bună! 😁

Am descoperit recent la Lidl niște cârnați de mangaliță, faini de tot, pe care îi recomand: au ingrediente curate, nu conțin niciun fel de E, sunt super delicioși!

Așa că, punând multicooker-ul Tefal One Pot la treabă, am obținut, în aproximativ o oră, o mâncare tradițională, foarte bună, din ingrediente keto friendly. Dacă nu aveți o oală minune, varza se poate face în mod clasic, după rețeta de aici.

INGREDIENTE

  • 1 varză (aprox. 2 kg);

  • 1 ceapă;

  • 1 ardei kapia;

  • 250 g cârnați de mangaliță;

  • 2 roșii;

  • 2-3 foi de dafin;

  • 2-3 crenguțe de cimbru;

  • 1/4 de linguriță de fulgi de chilli;

  • 1 legătură de mărar;

  • 1 legătură de pătrunjel;

  • 150 ml passata de roșii;

  • 2 linguri ulei de măsline;

  • 200 ml de apă;

  • Sare și piper, după gust;

Am încins multicooker-ul pe funcția Brown, am adăugat uleiul și am călit câteva minute ceapa, cârnații feliați și ardeiul kapia tăiat cubulețe.

După ce ceapa a devenit translucidă, am adăugat varza tocată, roșiile cubulețe, condimentele, apa și passata de roșii. Am setat programul de gătire sub presiune pentru 35 de minute și… gata! La final, am eliberat presiunea, am adăugat verdeața tocată și am lăsat oala pe menținere la cald, până am servit masa. Dacă mâncarea vi se pare lichidă (se poate întâmpla asta, depinde mult de legume), folosiți funcția Brown până ajunge la consistența dorită!

Sper că v-am făcut poftă și veți testa și voi rețeta în această toamnă!
Noi am servit-o cu smântână și ardei iute. Vouă în ce combinații vă place?
Poftă bună!

Lasă un răspuns