Vara trebuie să profităm din plin de fructele și legumele de sezon. Acum au gustul perfect și niciodată nu se va compara gustul unei vinete din iulie cu gustul unei vinete cumpărate in ianuarie din hipermarket.
Așadar, vă propun o garnitură sau o masă vegetariană rapidă, cu puține calorii și super savuroasă. Alte rețete cu vinete găsiți aici.
INGREDIENTE
2 vinete potrivite;
3-4 linguri de ulei de măsline;
1/2 de legătură de pătrunjel;
4 căței de usturoi;
1 lingură de oțet;
Sare.
Am spălat vinetele, apoi le-am tăiat felii, le-am pus într-o strecurătoare și le-am sărat bine. Am lăsat vinetele să “transpire” și să elimine apa cam 30 de minute.
Am așezat, după aceea, vinetele pe hârtie de copt, într-o tavă încăpătoare și le-am stropit cu ulei de măsline. Am dat vinetele la cuptor, la 200 de grade, până s-au rumenit (aprox. 40 min), întorcându-le o dată pe la jumătatea timpului de coacere.
Între timp, am pregătit sosul: am dat usturoiul la presă, am tocat pătrunjelul, am pus ulei și oțet și am amestecat.
Am scos vinetele fierbinți direct peste sos, am amestecat astfel încât să prindă toate feliile de vânătă din gust și… mâncarea este gata de servit!
Ca mai toate mâncărurile de legume, acest preparat se poate servi fierbinte, la temperatura camerei sau chiar rece și poate fi un fel de mâncare în sine sau pe post de garnitură pentru fripturi.
Poftă bună!