BUDINCĂ DE DOVLECEI

E cald și știu că nu vă vine să aprindeți cuptoarele, dar această rețetă merită pentru că se prepară rapid, coacerea nu durează mult, iar gustul este fenomenal. Este o mâncare ușoară, de vară, ieftină și savuroasă.

Mie îmi place la prânz sa cină, alături de salată, dar se potrivește și pe platourile de aperitive, tăiată în bucăți micuțe, ori pe post de garnitură pentru o masă copioasă. Este bună atât caldă, cât și rece, se poate păstra 3-4 zile la frigider, se poate lua la pachet, e o rețetă de păstrat.

Pentru preparare am folosit făină Pambac tip 000 și am obținut un aluat fin, aerat, perfect! Vă recomand cu drag produsele Pambac, dacă nu le folosiți deja.

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii;

  • 4 ouă;

  • 170 g făină Pambac, tip 000.

  • 150 ml lapte;

  • 150 g cașcaval;

  • 50 g unt topit;

  • 50 g parmezan;

  • 5 g praf de copt;

  • Unt și pesmet pentru tapetat tava;

  • Sare și piper, după gust.

Am spălat și curățat dovleceii, i-am feliat și i-am lăsat deoparte.
Am topit untul într-un castron, apoi am adăugat: ouăle, laptele, făina, praful de copt, piperul și brânza. Puteți folosi orice brânză care se topește frumos, eu am “reciclat” o bucată de cheddar și o părticică de tilsit. Brânza fiind deja sărată, nu am adăugat sare în compoziție.
După ce am amestecat aluatul, am adăugat feliile de dovlecei și am omogenizat.

Am uns o tavă de 20×20 cm cu unt și am tapetat-o cu pesmet. Puteți folosi și hârtie de copt, dar pentru margini crocante și delicioase vă recomand varianta cu pesmet.
Am răsturnat aluatul în tavă, am ras deasupra parmezan și am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 35 de minute. (Până se rumenește bine).

După coacere, am lăsat-o să se răcorească puțin și am servit-o caldă cu sos picant și salată de ardei copți.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *