Sau altfel de ardei umpluți, dacă vreți. În altă prezentare și cu mai puțini carbohidrați, căci nu conțin orez. Indiferent cum vreți să îi numiți, să știți că sunt delicioși, se fac rapid (cu puțină organizare!) și se pot servi la prânz sau la cină, simpli sau cu iaurt, smântână și ardei iute.
Că tot vorbeam de organizare, fiți atenți cum procedez eu: pregătesc din timp sosul de carne, la multicooker. Uneori, cu o zi înainte, alteori cu câteva ore, în funcție de timpul pe care îl am. Vestea bună este că îl puteți pregăti în avans, porționa și congela până vă va fi necesar. Cu el puteți umple nu doar ardei, ci și vinete, dovlecei sau îl puteți folosi la paste, musaca, plăcintă ciobănească sau chiar quesadilla.
INGREDIENTE
- Pentru sosul de carne tocată:
500 g carne tocată; (de porc am folosit eu)
2 cepe;
1 fir de praz (partea albă);
2 morcovi;
1 dovlecel mic;
1 ardei kapia;
100 g ajvar;
200 ml passata;
1 ou;
1 lingură de ulei;
1 lingură de zahăr brun;
1 lingură Tasty Lucy;
1 lingură Mary Jane;
Sare și piper, după gust.
- EXTRA:
5-6 ardei roșii;
100 g mozzarella;
Pătrunjel verde.
Cum vă spuneam, eu am folosit multicooker-ul Tefal One Pot pentru sos, dar poate fi gătit și pe plită, doar că va dura un pic mai mult. Am mărunțit legumele la robot, apoi am pus aparatul în modul Brown la încins, cu o lingură de ulei. Am călit legumele vreo 5 minute, apoi am adăugat carnea și am continuat să călesc, amestecând ocazional, până ce carnea și-a schimbat culoarea. Am adăugat apoi ajvarul, sosul de rosii, condimentele, zahărul (pentru a regla aciditatea roșiilor) și aproximativ 100 ml de apă. Am setat modul de gătire sub presiune, treapta High pentru 25 de minute.
Condimentele faine sunt de la SpiceHub, unde vă reamintesc că aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10, valabil până la finalul anului.
Între timp, am pregătit ardeii: i-am spălat, i-am uscat și i-am tăiat în două, scoțând cotoarele și semințele, apoi i-am așezat într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt.
Când sosul a fost gata, l-am lăsat să se răcorească și am adăugat în el un ou. Dacă sosul vi se pare lichid, îl puteți reduce, în modul Brown sau Simmer, până la consistența dorită și apoi îl răciți și adăugați oul.
Mi-a ajuns la fix să umplu toți ardeii (ce-i drept, au fost uriași!). Peste sosul de carne am presărat mozzarella rasă, apoi am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru 25 de minute.
După coacere, am presărat peste ei pătrunjel verde și i-am servit cu iaurt și ardei iute. Sunt excepționali, ardeii sunt gătiți, dar rămân ușor crocanți, iar sosul este atât de bun încât l-aș putea mânca și gol!
Poftă bună!