Deja am pe site o rețetă de ardei umpluți gătită la cuptor, însă trebuia să împărtășesc cu voi și varianta la multicooker, care este absolut delicioasă și mult mai rapid de preparat. Ardeii nu conțin ulei și niciun fel de prăjeală, astfel că rețeta este una dietetică, de care ne putem bucura fără remușcări!
Am scos de la congelator un piept mare de pui și două pulpe de pui de țară. (Mulțumesc, mama!)
Le-am dezosat și le-am tocat la mașină. A rezultat mai bine de un kg de carne, dar aveam doar 12 ardei mici, așa că am împărțit amestecul de carne și legume în două (vă las lista de ingrediente mai jos) și în jumătate am adăugat orez pentru umplutura de ardei, iar cealată jumătate se va transforma într-un sos stil bolognese pentru paste, musaca, vinete umplute, etc, așa cum am mai pregătit și aici. Rămâne de văzut ce idee îmi vine.
Nici oasele nu rămân nefolosite: le-am copt și le voi folosi la o minunată supă de oase. (Click pentru rețetă!)
Vă las lista de ingrediente doar pentru ardeii umpluți, restul rețetelor pe care le-am pomenit pot fi consultate în link-urile atașate:
INGREDIENTE
12 ardei micuți;
700 g carne tocată de pui;
1 ceapă;
1 morcov;
1/2 de ardei roșu;
50 g de orez;
1/2 de legătură de mărar;
1/2 de legătură de pătrunjel;
1/2 de linguriță de boia;
3 linguri de ajvar; (opțional)
1/2 de linguriță de cimbru;
400 g roșii tocate;
Sare și piper.
Am tocat atât carnea, cât și legumele prin mașina de tocat, apoi am adăugat orezul, o lingură de ajvar (eu îl folosesc în toate, îmi place la nebunie!), boia dulce, sare și piper. Am amestecat bine compoziția, cu mâna. Am spălat ardeii, le-am tăiat (și păstrat) cotoarele, apoi i-am uscat cu prosoape de hârtie.
Am umplut ardeii cam 3/4 și le-am pus cotoarele pe post de capace (vara folosesc roșii). Pentru că unele cotoare le-am stricat la tăiat, am folosit și ardei roșu pe post de capac pentru unii dintre ei.
Într-un bol am format sosul: roșiile tocate, 2 linguri de ajvar, un pahar de apă, cimbru, sare și piper. Am așezat ardeii în oala multicookerului (care cum au încăput, nu vă faceți probleme, se vor găti oricum!) și am turnat sosul peste ei, cât să îi cuprindă. Eventual, dacă este nevoie, adăugați încă puțină apă, însă nu exagerați cu apa, nu se evaporă din multicooker și nu ne dorim un sos foarte lichid, întrucât se diluează aromele.
Am setat programul de gătire sub presiune, treapta High pentru 40 de minute. Gata! Aparatului i-au trebuit vreo 10 minute să se presurizeze, apoi a început ciclul de gătire. După finalizarea programului, am lăsat multicookerul să se depresurizeze singur și a rămas în modul Keep Warm încă vreo oră, până ce am servit ardeii.
Au fost minunați, fix genul de confort food de care aveam nevoie într-o zi atât de mohorâtă.
I-am servit cu smântână și ardei iute, fără regrete! Nu trebuie să vă spun ce prieteni buni sunt cu pâinea proaspătă, nu? Dar ziceți pas dacă numărați caloriile, sunt excelenți și fără!
Sper să vă placă rețeta și să vă ușureze munca în bucătărie.
Pentru că m-ați întrebat, multicooker-ul meu este Tefal One Pot.
Spor la gătit!