Vă propun pentru weekend un desert care se prepară rapid, din care rezultă 8-10 porții, astfel să îl puteți împărți cu toată familia, din ingrediente simple și care arată fabulos. Sună bine, nu?

Dar să vedeți gustul…! Blatul umed se îmbină perfect cu cireșele ușor caramelizate, astfel că vă va fi greu să vă opriți la o singură porție. Ca să fiți în cunoștință de cauză dacă treceți și la porția numărul doi, să știți că are în jur de 300 kcal/porție, deci chiar rezonabil pentru un desert.

Am folosit, așa cum v-am obișnuit, făină Grania pentru prăjituri, pe care o recomand cu toată convingerea pentru reușite impecabile în materie de deserturi și biscuiți.
INGREDIENTE
500 g cireșe;
70 g zahăr;
1 lingură cu vârf de amidon;
150 g făină Grania pentru prăjituri;
35 g cacao;
200 g zahăr;
50 ml cafea;
2 linguri de iaurt;
40 ml de lapte;
2 ouă;
50 ml ulei;
1/2 de linguriță pastă de vanilie sau un plic de zahăr vanilat;
1/2 de linguriță praf de copt;
Un praf de sare.
Am folosit cireșe congelate pe care le-am lăsat cam 30 de minute să se decongeleze înainte. În sezon, puteți folosi fructe proaspete.
Într-un bol am amestecat cireșele cu 70 g de zahăr și amidonul, până ce au fost bine acoperite. Am mutat fructele într-o tavă în care am pulverizat ulei pentru copt. Tava mea este antiaderentă și nu mi-am făcut griji că nu voi putea scoate prăjitura, dacă știți că tava lipește, folosiți hârtie de copt.
Separat, într-un bol, am adăugat toate celelalte ingrediente pentru blat și am amestecat cu un tel. Am turnat cu grijă aluatul peste cireșe, l-am omogenizat gentil cu o spatulă și am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. (Până trece testul scobitorii).
După coacere, am lăsat prăjitura cam 5 minute în tavă, să se răcorească, apoi, printr-o mișcare fermă, am întors-o pe un platou.

Prăjitura se poate servi călduță, lângă un glob de înghețată sau rece, de la frigider, garnisită cu frișcă. Rezistă bine 3-4 zile la rece, dar vă asigur că va dispărea mult mai repede de pe platou pentru că este senzațională!
Sper că vi se pare o rețetă interesantă și că o veți pregăti pentru cei dragi!
Poftâ bună!