TARTĂ “PIZZA”

O dată la ceva vreme (cam la o săptămână) fac recensământul alimentelor începute și care, ori sunt aproape de termenul de expirare, ori ne-am plictisit de ele și le tot evităm prin frigider. De fiecare dată, aceste alimente sunt folosite pentru a prepara ceva nou și delicios care se termină cât ai bate din palme.
Această strategie face parte din planul de care mă țin de câțiva ani, de a nu mai arunca mâncare. Nu spun că oferă cine știe ce economii la bugetul familiei, însă satisfacția de gospodină din mâinile căreia ies mâncăruri minunate din alimente care ar fi ajuns să fie aruncate este de neprețuit.

Vă recomand să încercați și voi, găsiți pe site mai multe rețete de genul acesta: chec sărat, pizza clafoutis, budincă de cozonac, tartă cu legume și brânză, paste cu pui la cuptor, brioșe aperitiv, etc.

Preparatul a cărui rețetă v-o prezint astăzi are gust de pizza, o porție are aproximativ 200 kcal, deci puteți consuma lejer două dacă îl serviți pe post de masă principală, se potrivește la mic dejun lângă ouă ochiuri sau poșate, la prânz sau cină lângă salată, se poate lua la pachet, sunt convinsă că va fi și pe placul vostru! A, și poate fi tăiată în bucățele mici pentru un platou aperitiv la mesele de sărbătoare, va fi un real succes!

INGREDIENTE (8 porții)

  • 200 ml de lapte;

  • 3 ouă;

  • 150 g cașcaval;

  • 50 g brânză proaspătă;

  • 150 g de făină;

  • 150 g mezeluri/friptură;

  • 1/2 de ardei roșu;

  • 30 g măsline feliate;

  • sare, piper, verdețuri mediteraneene.

Rețeta este dintre cele mai simple: tăiați cubulețe mezelurile preferate, cașcavalul și ardeiul. Amestecați laptele, ouăle și făina, adăugați ceea ce ați tocat și, opțional, condimentați. Gata aluatul de tartă!

Ca ponturi: puteți folosi orice fel de brânză care se topește frumos sau chiar un mix de brânzeturi: cheddar, gouda, gorgonzola, camembert, brie, gloucester, massadamer, etc. Dacâ nu aveți brânză proaspătă, puteți folosi cremă de brânza sau chiar smântână sau iaurt grecesc. În privința mezelurilor, le puteți înlocui cu resturi de friptură sau le puteți înlocui cu porumb, broccoli, spanac, ceapă verde, etc. (Gătite puțin în prealabil). Totodată, puteți adăuga orice ați mai pune pe o pizza: ciuperci, cabanos, roșii cherry, etc.
Eu nu sărez niciodată genul acesta de tarte, întrucât ingredientele sunt deja sărate, dar este o chestiune de gust, așa că alegeți voi. În general, pun puțin piper proaspăt râșnit și ceva verdețuri mediteraneene.

Am pulverizat ulei de gătit într-o tavă de copt antiaderentă cu diametrul de 26 cm, apoi am răsturnat amestecul. Am copt aprox. 35-40 de minute, la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. La copt, tarta se umflă ca un sufleu, dar se lasă după coacere. Tarta este gata când este bine rumenită și fermă la atingere.

Poftă bună!

Lasă un răspuns