BABA GHANOUSH – SALATĂ DE VINETE ÎN STIL ORIENTAL

V-ați gândit deja la meniul pentru Sărbători? Și, până atunci, ce mai mâncați în post? Vă las o rețetă de salată cu vinete, diferită de salata noastră clasică, pentru un aperitiv mai fandosit sau pentru un răsfăț culinar de zi cu zi. O să vă placă! Pun pariu că și voi aveți vinete la congelator!

Servings

4 porții

Prep time

15 minute;

Cooking time

5 minute;

INGREDIENTE

  • 3 vinete medii coapte;

  • 2 linguri de tahini;

  • 2 căței de usturoi;

  • 2 linguri de ulei de măsline;

  • 1/4 de legătură de pătrunjel;

  • 1 ceapă mică;

  • 1 roșie (doar pulpa);

  • Zeama de la 1/2 de lămâie;

  • Sare și piper;

  • 1 lingură de iaurt grecesc; (opțional)

  • Sâmburi de rodie pentru decor. (Opțional)

INDICAȚII

  • Această salată se face repede și fără efort, iar toate cantitățile menționate pot varia ușor, în funcție de gust.

    Eu am folosit un pachet de vinete congelate, așa că l-am lăsat la dezghețat și scurs peste noapte. Dacă folosiți vinete proaspete, trebuie coapte ( la cuptor, pe flacără, în jar, etc), apoi lăsate să se scurgă bine.
  • În vasul robotului de bucătărie am pus vinetele, usturoiul dat pe răzătoare, zeama de lămâie, tahini și sare. Am omogenizat, fără a transforma vinetele în pastă.
  • Am adăugat iaurt (este opțional, mâncarea poate fi de post!), ceapa tocată mărunt, pătrunjelul și roșia tocată (am îndepărtat miezul cu semințe și am păstrat doar pulpa). Am amestecat bine, am potrivit încă o dată gustul cu sare și piper, am ornat cu pătrunjel și sâmburi de rodie, apoi am dat la frigider până la servire.

Poftă bună!

Lasă un răspuns