BISCUIȚI CU CIOCOLATĂ

Tuturor ne place ciocolata, dar această rețetă este pentru fanii adevărați, întrucât acești biscuiți delicioși conțin cacao, ciocolată amăruie și chips-uri de ciocolată. Adică sunt extra ciocolatoși! Exterior crocant și interior ușor gumat, sunt fursecurile perfecte de ciocolată, merg bine lângă un pahar cu lapte sau o ceașcă de cafea și, cel mai bine, merg împărțite cu cei dragi. Dacă le împărțiți, cele aproximativ 130 kcal/bucată nici nu se simt! 😁

INGREDIENTE

  • 130 g făină cu praf de copt;

  • 100 g ciocolată min. 50% cacao, topită;

  • 20 g cacao;

  • 80 g unt moale, la temperatura camerei;

  • 60 g unt de arahide;

  • 1 linguriță extract de vanilie;

  • 75 g zahăr brun;

  • 75 g zahăr alb;

  • 4 linguri de lapte;

  • 30 g chips-uri de ciocolată;

  • 20 g alune tocate; (opțional)

  • Un praf de sare.

INDICAȚII

  • Am pus ciocolata la topit pe baie de aburi, apoi am lăsat-o să se răcorească puțin.

    Într-un bol am amestecat untul, untul de arahide, zahărul brun și cel alb, vanilia și sarea. Am obținut o compoziție cremoasă. Peste ea, am adăugat făina, ciocolata topită și laptele. Dacă nu aveți făina cu praf de copt, folosiți făină de patiserie și o linguriță de praf de copt.
    Peste aluat am adăugat și bucățile de ciocolată, până ce au intrat în compoziție.
    Am modelat cu mâna biluțe de mărimea unei nuci, le-am pus în tavă, pe hârtie de copt și le-am copt 13 minute în cuptorul preîncâlzit, la 185 de grade.

    Biscuiții se întind la copt, așa că trebuie să lăsați spațiu suficient între ei.

    Eu i-am copt în două tranșe. Peste a doua parte de aluat am adăugat alune tocate.
  • După coacere, am lăsat biscuiții în tava de copt încă vreo 5 minute, apoi i-am mutat pe un grătar, până la răcirea completă. Proaspăt scoși din cuptor, biscuiții sunt foarte moi. Ei se întăresc pe măsură ce se răcesc.

Biscuiții se pot păstra, în recipient ermetic, până la 2 săptămâni. De asemenea, odată format aluatul, nu e musai să coaceți toți biscuiții. Puteți coace doar o parte, iar pe restul să îi congelați sub formă de bile, într-o tavă/casoletă, pe hârtie de copt și să îi aruncați direct în cuptor, când aveți poftă. Aluatul rezistă cam o lună la congelator.

Poftă bună!

Lasă un răspuns