PÂINE DIETETICĂ CU FIBRE ȘI SEMINȚE (FĂRĂ FRĂMÂNTARE)

Pâinea poate fi făcută în milioane de feluri, însă e musai să păstrăm un echilibru al ingredientelor pentru reușită. Astăzi vă las o rețetă de pâine fără frământare, din făină dietetică din măciniș integral, cu adaos de fibre și semințe pentru un plus de nutrienți. Pâinea are în jur de 200 kcal/100 g, nu conține niciun fel de conservant sau afânători, fiind săracă în grăsimi saturate.

Are coaja crocantă și miezul moale, cu găurele, fiind, în același timp, o pâine densă, sățioasă și hrănitoare. Mi se pare ideală pentru sandwich-uri dietetice, se feliază foarte frumos și are un gust delicios!
Pâinea asta face din orice mic dejun un adevărat festin!

INGREDIENTE

 • 350 g făină din măciniș integral;

 • 100 g făină albă;

 • 50 g mix de fibre;

 • 30 g semințe crude de floarea soarelui;

 • 400 ml apă călduță;

 • 2 g drojdie;

 • 10 g sare.

INDICAȚII

 • Am pus într-un bol ambele tipuri de făină, drojdia și fibrele, apoi am amestecat bine. Am adăugat apa, sarea și semințele și am omogenizat aluatul cu o spatulă, fără a frământa. Am acoperit bolul cu folie alimentară și l-am lăsat la temperatura camerei pentru aproximativ 8 ore. Îl puteți lăsa până la 12 ore. (Peste noapte).

  După ce aluatul a crescut, am presărat blatul cu făină, am răsturnat aluatul, l-am presărat și pe el cu fâină, l-am împachetat stânga-dreapta, apoi sus-jos și i-am dat formă de bilă.
  L-am mutat pe hârtie de copt și l-am lăsat încă 30 de minute.
  Între timp, am încins o oală de fontă cu capac în cuptor, la 230 de grade.
  Înainte de a pune pâinea în oală, am făcut câteva crestături cu cuțitul pentru a-i da un model.
  Am copt pâinea la 230 de grade pentru 30 de minute cu capac ßi la 220 de grade pentru încâ 20 de minute.

După coacere, am răsturnat pâinea pe un grătar și am lăsat-o să se răcească. Nu tăiați pâinea caldă, îi schimbați structura aluatului! Dacă vreți musai o bucățică, o puteți rupe.

Pâinea se poate păstra pentru 3-4 zile la temperatura camerei, în pungă de hârtie și/sau plastic.

Poftă bună!

Lasă un răspuns