BISCUIȚI CU SUSAN

Biscuiți fără făină, fără lactate, fără ouă și fără zahăr? Da, se poate! Și să vă spun cât sunt de delicioși? O rețetă de biscuiți de post, care se pot consuma și de către persoanele care au intoleranțe la gluten, lactoză sau ouă.

Se fac foarte rapid, fix cum îmi place mie, din ingrediente puține și sunt grozav de buni! I-am aromatizat cu mix O’cookie de la www.spicehub.ro, unde toți cititorii Zice Mami au 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10 și vanilie de la www.smellgood.ro, unde, de asemenea, aveți o reducere de 10% la orice comandă folosind codul SG10.

INGREDIENTE

  • 100 g tahini (pastă de susan);

  • 100 g miere;

  • 65 g făină de migdale;

  • 35 g făină de alune de pădure;

  • 1 linguriță de vanilie;

  • 1 linguriță mix O’cookie;

  • 1/4 de linguriță bicarbonat de sodiu;

  • Un praf de sare;

  • 3-4 linguri semințe de susan.

Am amestecat toate ingredientele într-un bol, cu excepția semințelor de susan. Am format biluțe de aluat pe care le-am tăvălit prin semințe, apoi le-am aplatizat în palmă și le-am așezat într-o tavă antiaderentă. Dacă tava nu este antiaderentă, folosiți hârtie de copt. Totodată, ca sfat de preparare, dacă nu aveți făină de alune, puteți folosi 100 g de făină de migdale.

După ce am format biscuiții, am dat tava la frigider pentru 15-20 de minute, timp în care am încins cuptorul la 180 de grade. Am copt biscuiții pentru 8-10 minute, până se întind și se rumenesc.

Exteriorul este crocant, de la semințe, iar interiorul este ușor gumat, cu aromă intensă de susan, migdale și alune: un deliciu!

Se pot servi la micul dejun, alături de iaurt și fructe sau lângă ceai sau cafea, ca o gustare de răsfăț.

Poftă bună!

Lasă un răspuns