ȘTRUDEL CU CIREȘE, VIȘINE ȘI NUCI

O rețetă simplă și rapidă pentru un desert savuros: acest ștrudel se poate face cu fructe proaspete sau congelate, se poate servi simplu, pudrat cu zahăr sau alături de un glob de înghețată.

Este bun cald, în combinație cu înghețată, dar îmi place și rece. Eu am folosit un amestec de vișine și cireșe, decongelate și bine scurse, însă îl puteți prepara cu orice fruct preferați, va fi la fel de gustos!

Am adăugat în compoziție nuci pentru o textură crocantă, care se potrivește de minune cu fulgii de migdale pe care i-am presărat deasupra. Pentru a aromatiza și îndulci fructele am folosit zahăr brun, mix Apple Pie de la SpiceHub, unde să nu uitați că aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10 și vanilie de la SmellGood, unde, de asemenea, aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SG10.

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foitaj mic; (275 g)

  • 300 g fructe, bine scurse (vișine și cireșe);

  • 1 lingură amidon;

  • 2 linguri zahăr brun;

  • 1 linguriță Apple Pie;

  • 1 linguriță vanilie;

  • 2 linguri de pesmet;

  • 1 ou pentru uns;

  • 1 linguriță de zahăr brun aromatizat;

  • 30 g fulgi de migdale.

Am pus fructele într-o strecurătoare și le-am lăsat, peste noapte, să se decongeleze și să se scurgă bine.

Am încins cuptorul la 185 de grade.

Într-un bol, am amestecat fructele, amidonul, zahărul brun, mixul Apple Pie, vanilia și nucile mărunțite grosier. Am întins aluatul în tava de copt, am tăiat marginile fâșii, ca în pozele de mai jos, am presărat pesmet, apoi am adăugat umplutura de fructe. Atât amidonul, cât și pesmetul, au rolul de a absorbi sucurile în exces.

Am împletit ștrudelul, apoi l-am uns cu ou bătut, insistând la îmbinări, întrucât oul are rolul de a sigila bine umplutura. Am presărat deasupra zahăr brun amestecat cu mix Apple Pie (condimentele din acest mix se potrivesc minunat cu vișinele și cireșele) și fulgi de migdale.

Am copt ștrudelul în cuptorul preîncălzit, la 185 de grade, pentru 30-35 de minute, până se umflă și se rumenește frumos.

După coacere, l-am lăsat să se răcorească vreo 15 minute, apoi l-am pudrat cu zahăr, l-am feliat și l-am servit cu înghețată.

Este divin, potrivit de dulce (dacă vreți mai dulce, adăugați zahăr suplimentar!), gustul acrișor de vișine și cireșe se potrivește perfect cu amestecul de scorțișoară, coajă de lămâie, cardamom și nucșoară din Apple Pie și se îmbină armonios cu nucile, vanilia, foitajul crocant și fulgii de migdale. Este o rețetă pe care trebuie să o încercați!

Poftă bună!

Lasă un răspuns