CHIFTELUȚE DE BRÂNZĂ ÎN SOS DE ROȘII

Vă propun o mâncare delicioasă, de inspirație italiană: chifteluțe de brânză, scăldate în sos aromat! Sunt savuroase și reprezintă o idee excelentă pentru un prânz sau cină fără carne! Iar asta v-o spune o mare iubitoare de carne!

Puteți folosi brânză slabă de vaci, ricotta sau urdă, cu condiția de a fi bine scurse, măcar vreo două ore înainte de a vă apuca de gătit.
Se potrivesc atât cu lipii de casă, cât și cu o mămăliguță moale, după cum aveți poftă!

Eu le-am gătit în multicookerul Tefal One Pot din comoditate și, de acum, ceva obișnuință, dar le puteți găti și pe plită, cam 10-15 minute, cu grijă, că sunt delicate. Adică, nu încercați să le amestecați sau să le întoarceți, e de preferat să turnați sos peste ele pentru a se găti uniform. În multicooker am scăpat de grija aceasta, de asta consider că este o variantă foarte comodă și rapidă!

Pentru aromatizare am folosit condimente faine de la www.spicehub.ro și vă reamintesc că folosind codul SH10, aveți reducere de 10% pe site, cumulabil cu orice altă ofertă existentă, doar pentru că sunteți pe această pagină acum și, sper eu, vă plac rețetele marca Zice Mami.

INGREDIENTE

Am pus oala la încins în modul Brown, am adăugat sosul de roșii și aprox. 100 ml de apă și am lăsat să se înfierbânte.

Între timp, am “frământat” din restul ingredientelor un aluat și am format chifteluțele pe care le-am pus direct în sos. Am închis capacul și am setat programul de gătire sub presiune (ales din DIY) pentru 3 minute. (Merg și 2, cred!).

Între timp, am pus de mămăligă. Am depresurizat oala, am scos chifteluțele cu o paletă, am turnat sosul peste ele și am garnisit cu pătrunjel și felii de jalapenno. Gata și mămăliga, am adăugat-o lângă chifteluțe și am servit o masă absolut grozavă și rapidă!

Sper să vă placă și vouă! Poftă bună!

Lasă un răspuns