BISCUIȚI CU UNT DE ARAHIDE

Cookies de casă, perfecți pentru cafea sau ciocolată caldă, de savurat duminică dimineață, în pat, sub pătură, de la mic la mare. Sau poate ronțăiți în drum spre birou ori în pauza de cafea. Oricum v-ar plăcea, biscuiții de casă de fac repede, nu aveți nevoie de cine știe ce îndemânare sau ustensile și, bineînțeles, știți exact ce puneți în ei!

Recunosc, eu am plecat de la ideea de a folosi o jumătate de borcan de unt de arahide care nu prea mai făcea cu ochiul nimănui, dar care era #denearcuncat. Bun, păi și nu facem noi biscuiți? Să fie și cu ciocolată, că fursecurile și biscuiții de casă trebuie să fie ”cu de toate”, dacă tot ne apucăm de treabă! Așadar, aveți 30 de minute libere?

INGREDIENTE

  • 200 g unt de arahide (crunchy am avut eu!)

  • 50 g zahăr brun;

  • 30 g zahăr alb;

  • 1 ou;

  • esență de vanilie;

  • 1/2 linguriță de bicarbonat;

  • un praf de sare;

  • 50 g picături de ciocolată.

Am pus într-un bol untul de arahide, zahărul, vanilia, bicarbonatul, sarea si oul, mixându-le aproximativ un minut. Am dat mixerul deoparte, am adaugat picăturile de cioco și le-am încorporat cu o spatulă. Greu, nu-i așa? Am pregatit o tavă de copt pe care am așezat hârtie pergament, am încins cuptorul la 180 de grade și m-am apucat de modelat biluțe aproximativ egale, pe care le-am așezat în tavă având grijă să păstrez loc între ele și pe care le-am aplatizat foarte puțin. (ele se întind și crapă singure la copt, având un aspect tare fain).

Am copt biscuitii pentru 11 minute, iar după coacere i-am lăsat vreo 5 minute să se răcească în tavă, apoi i-am transferat pe un grătar până la răcirea completă. Biscuiții sunt crocanți, ușor moi în interior, numai buni de ronțăit cu toată familia și prietenii sau de dăruit în vizite! Ținuți în borcan cu capac, biscuiții rezistă până la 2 săptămâni, dar să nu exagerăm, oameni suntem, cine stă două săptămâni cu biscuiții în borcan?

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Arata foarte bine, am si eu o reteta ceva de genul pentru copii mai mofturosi. Am tot incercat de-a lungul timpului, dar e clar ca biscuitii de genul raman cea mai buna optiune cand e vorba de gustari.

Lasă un răspuns