Ca mai toate rețetele mele de biscuiți și fursecuri, nici aceasta nu vă va ține prea mult în bucătărie. Pregătirea aluatului durează maximum 10 minute, iar coptul biscuiților 15. Dar vă promit niște biscuiți delicioși, crocanți și aromați, perfecți pentru a fi savurați lângă un pahar de lapte, o ceașcă de ceai ori cafea.
INGREDIENTE
50 g unt la temperatura camerei;
50 g unt de arahide; (crunchy am folosit eu!)
1 ou;
100 g făină;
30 g zahăr brun;
30 g zahăr alb (plus 2 linguri pentru decor);
1 lingură de alune mărunțite;
1 lingură de picături de ciocolată;
1/2 linguriță praf de copt;
1/2 de linguriță pastă de vanilie;
Un praf de sare.
Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am amestecat unturile, apoi le-am omogenizat cu zahărul, adăugând oul, vanilia, sarea, făina, praful de copt, alunele și ciocolata. Pentru a amesteca aluatul am folosit o lingură.
Am pus într-o farfurie cam două linguri de zahăr și am format biluțe de aluat. (21 mi-au ieșit). Am tăvălit biluțele prin zahăr, le-am pus în tava pregătită cu hârtie de copt și le-am aplatizat ușor cu degetele.
Am copt biscuiții pentru 15 minute, la 180 de grade. Ei cresc la copt, așa că lăsați loc între ei, când îi așezați în tavă. După coacere, i-am lăsat în tavă 2-3 minute, apoi i-am transferat pe un grătar, să se răcească. Sunt crocanți, iar interiorul este fraged și sfărâmicios, se topesc în gură!
Îi încercați?