MIGDALE CARAMELIZATE

Sunt convinsă că v-ați întâlnit cu batoanele sau punguțele de migdale caramelizate prin magazine și, cei mai mulți dintre voi, știu că dau dependență. Sunt crocante, aromate și numa’ bune de împărțit cu familia și prietenii la un film, la un joc de cărți sau de rummy.

Pentru că nu prea sunt de acord cu gustărele din comerț, vă dau varianta homemade a cărei preparare durează cel mult 15 minute, deci mai puțin decât o excursie la supermarket. Începem?

INGREDIENTE

  • 200 g migdale crude;

  • 155 g zahăr;

  • 60 ml apă;

  • 1/2 linguriță pastă de vanilie;

  • 1/2 de linguriță de scorțișoară; (opțional)

  • Sare, după gust.


Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Într-o crăticioară am pus apa, zahărul și vanilia. Eu nu am pus scorțișoară pentru că am uitat de data asta, dar, dacă vă place, puneți, se potrivește cu spiritul de sărbătoare. Când amestecul începe să clocotească, adăugați migdalele și amestecați, cu o lingură de lemn, până ce zahărul se caramelizează, iar lichidul se evaporă. Amestecați constant, nu vreți să ardeți migdalele sau caramelul! Veți știi că e gata când migdalele vor începe să trosnească. (Fix ca la popcorn 😂)

Când auziți aceste pocnituri, stingeți focul și răsturnați rapid migdalele în tava tapetată cu hârtie. Aveți două opțiuni: fie compactați migdalele, le lăsați vreo 5 minute, le tăiați bucățele sau batoane, apoi le lăsați alte 20 de minute să se răcească de tot, fie le separați cu lingura de lemn (atenție, caramelul arde!) și le lăsați să se răcească vreo 15-20 de minute, înainte de a fi gata de servit. Eu am făcut și una, și alta: adică, o parte le-am separat, o parte le-am tăiat bucăți.

După răcire, migdalele caramelizate se pot păstra până la 10 zile în recipiente închise ermetic, în care să nu pătrundă umezeala!

Rețete de biscuiți găsiți aici, iar de fursecuri, aici. (Click pe link!)

Poftă bună!

Lasă un răspuns